Összeszedtük az összes Star Wars játékot, aminek a készültéről tudhatunk, és bizony nagyon elégedettek lehetünk.

A LucasArts fénykorában, a kétezres évek környékén volt olyan időszak, amikor csak úgy ontották magukból a jobbnál jobb Csillagok Háborúja játékokat a tehetséges fejlesztők, hogy a rajongók valósággal ki sem láttak a remekművek halmaiból.

Mindenki jól ismeri például a BioWare remekét, a Knights of the Old Republicot, amit máig az egyik legjobb Star Wars videojátéknak tartanak, de nem sokban marad el tőle a Jedi Knight (korábban Dark Forces) sorozat sem, ami zseniálisan szőtte tovább a filmek történetét. De ugyanezen a lapon említhetjük az X-Wing és a Rogue Squadron sorozatokat, a zseniális Episode I: Racer-t, az Empire at War-okat, a Shadow of the Empire-t, vagy a legendás Battlefrontokat is.

Ezek az idők azonban diadalittasan elmúltak, amiért a legtöbben az Electronic Arts-ot hibáztatják. Kár volna tagadni, hogy az EA-nek ne lett volna szerepe a Star Wars játékok néma élmúlásában, hiszen amióta exkluzív jogokat vásároltak maguknak alig egy maroknyi játékot készítettek a legendás sci-fi fantasy univerzummal, és sajnos nem is mind lett egy szórakoztató darab.

Ez azonban tavaly, a néhai LucasArts romjain megszülető Lucasfilm Games jóvoltából teljesen megváltozik, ugyanis visszavonták az EA exkluzív jogosítványát, amelyet szinte azonnal olyan stúdióknak kezdtek továbbadni, mint például a Ubisoft. A Lucasfilm Games vezetői azonban semmiképp sem esnének a múlt hibáiba, ezért mostantól senkinek nem adnak kizárólagos jogokat, vagyis az mostantól az készíthet Star Wars-játékot, aki egy remek ötlettel (és háttérrel) meg tudja győzni őket.

Így jutottunk el oda, hogy egyetlen év leforgása alatt közel féltucatnyi új Star Wars-játék készültét jelentették be, méghozzá olyan stúdióktól, akik minden bizonnyal apait-anyait beleadnak, hogy ne okozzanak csalódást.

Star Wars: Hunters

 

A Take Two által frissen felvásárolt Zyngának is jutott egy szelet a Star Wars-os tortából, és egy egészen érdekes arénaharcos játékon kezdtek el dolgozni a NaturalMotion stúdióval karöltve. A Star Wars: Hunters a Galaktikus Birodalom bukása után játszódik majd, bár ez a játékmenetéhez alapvetően nem tesz hozzá semmit. A lényeg a gyors játékos-játékos elleni multiplayer csatákon lesz, melyeket különböző egyedi képességgel rendelkező karakterekkel vívhatunk meg. Ebbe pedig bárki ingyen fejest ugorhat majd Androidon, iOS-en és Switchen, valamikor 2022-ben.

Star Wars: Knights of the Old Republic Remake

 

Nyilván jön egy remake is, aminek az alapját a 2003-as BioWare klasszikus adja. A felújítást a Star Wars-játékokban kifejezetten megbízhatónak bizonyuló Aspyr csapata készíti, akik azt ígérték, hogy a lehető legnagyobb tisztelettel végzik a fejlesztést. A Knights of the Old Republic egyelőre nem kapott megjelenési dátumot, de valószínűleg még évekig el fogja kerülni a boltokat. Azt viszont már tudjuk, hogy a konzolok közül időszakos exkluzivitással előbb PS5-re fog megjelenni.

Star Wars Jedi: Fallen Order 2

Star Wars Jedi: Fallen Order guides, tips, and walkthroughs

Persze aligha ezen a címen fog megjelenni az EA legjobban sikerült Star Wars játéka, de azt legalább már tudjuk, hogy gőzerővel dolgozik rajta a Titanfall-t és az Apex Legends-et is jegyző Respawn Entertainment. A folytatásban ismét Cal Kestis bőrébe bújhatunk majd, aki az első részben összeverbuválódott csapatával próbálnak meg borsot törni a Birodalom orra alá. Megjelenést itt sem ismerünk, de reméljük a legjobbakat, és két, legkésőbb három év múlva ismét kezünkbe vehetjük a virtuális fényszablyát.

Cím nélküli Star Wars FPS 

The Star Wars logo on a starry background with logos for EA, Respawn Entertainment, and Lucasfilm Games

Nem a Fallen Order folytatása az egyetlen, ami a Respawn boszorkánykonyhájában készülget. A jó hír, hogy biztosabb kezekbe nem is adhatták volna az új, egyelőre cím nélküli SW FPS-t, ugyanis a korai Medal of Honor és az eredeti Star Wars: Battlefront játékok producere, Peter Hirschmann vezeti a fejlesztést. Erről egyelőre még nem tudni semmit, de valószínűleg egy erős egyjátékos kampányhoz lesz majd szerencsénk, egy egészen ütős többjátékos móddal. Cserében a megjelenésre pár évig ne számítson senki.

Cím nélküli Star Wars stratégia

Erről a játékról mindösszesen annyit tudunk, hogy létezik, a munkálatokkal pedig az XCOM és Civilization franchise-ok fejlesztőiből verbuválódott Bit Reactor lett megbízva. A fejlesztést viszont a Respawn fogja meózni.

Cím nélküli nyílt világú Star Wars

A másik cím nélküli Star Wars játékot még az elsők között jelentették be, amelyen a Ubisoft egyik legtehetségesebb stúdiója, a The Division sorozatért is felelős Massive Entertainment. A játékról előzetesen csak annyit tudni, hogy egy történet központú, hatalmas nyílt világú akció-szerepjáték lesz, ami a csapat saját Snowdrop motorját fogja használni. A fejlesztés The Star Wars Project néven fut, a kreatív igazgatója pedig a Tom Clancy-sorozat veteránja, Julian Gerighty. Megjelenési dátumról szintén kér még beszélni.

Star Wars Eclipse

 

A hátborzongató előzetesért a filmszerű drámai alkotásairól ismeretes Quantic Dream tehető felelőssé, akik a Jedik aranykorába, a High Republic korszakába kalauzolnak el minket. A történet során elvileg a galaxis olyan régióit és olyan idegen fajokat ismerhetjük majd meg, amelyeket még sosem láthattunk még a Star Wars világában. A csapat a korábbi játékaihoz hasonló mélységet ígér, vagyis a döntéseinknek komoly súlya lesz a sztori alakulására. Ahogyan a megjelenési dátumát, úgy a célplatformokat sem ismerjük, de szinte biztos, hogy az Eclipse már csak az újabb generációs gépekre látogat el.

Cím nélküli Star Wars akciójáték

The Star Wars logo on a hyperspace background with logos for Lucasfilm Games and Skydance New Media

Mind közül ez a legfrissebb bejelentés, ami némileg meglephette a közönséget. Az egyelőre cím nélkül készülő Star Wars akciójátékon ugyanis nem más dolgozik, mint az Uncharted-játékok anyja, Amy Henning és tehetséges csapata, a Skydance New Media, akiknek ebben a formában ez lesz az első nagyobbacska vállalásuk. A hölgy a bejelentés margóján leszögezte, hogy egy filmszerű akciókkal teli játék lesz ez, vagyis nagyjából olyan, mint amilyen az Uncharted, ezen túl viszont semmit sem tudni róla. Reméljük hamarosan ez megváltozik.

Nos, ezek volnának azok a Star Wars játékok, amelyek készültét hivatalosan is bejelentették. Te melyiket várod a leginkább?

De nemcsak játékos, hanem filmes/sorozatos fronton is van mit várni:

Ők az Obi-Wan Kenobi gonoszai: Kik az Inkvizítorok és mi a céljuk?

 

https://leet.hu/samsungssd/

×