Nagyon úgy tűnik, hogy az Arcane után újabb zseniális játékadaptációt indíthatunk el a Netflixen.

A CD Projekt Red alaposan megrázta magát a 2020-as zakó után, és mára egy kifejezetten remek, atmoszferikus és izgalmas játékot varázsoltak a Cyberpunk 2077-ből, aminek a története egyáltalán nem ért még véget. A lengyel csapat jövőre még egy nagyobbacska kiegészítővel jelentkezik, amiben V és Johnny az újonnan megválasztott amerikai elnök titkosügynökévé lépnek elő, hogy aztán az Arasakánál is nagyobb szószba mártsák magukat.

De nemcsak a Phantom Liberty fogja tovább mélyíteni a Cyberpunk világát, hanem a már rég beharangozott és a napokban meg is érkezett Netflixes sorozat, az Edgerunners, ami ismerős, mégis új módon mutatja meg Night City közel sem kedves arcát. Bár szégyenszemre még nem volt időm ledarálni a japán Studio Trigger Cyberpunk-animéjét, a közönség és a kritikai véleményeket szemlézve azért le lehet vonni a következtetést, miszerint

az Edgerunners őrülten királyra sikeredett.

„Gyönyörű, kísérteties megvalósítása Night Citynek és a játékokból megteremtett világnak, miközben egy gyönyörűen animált, lebilincselő karakterdráma is.” – fogalmazott a Forbes írója, Paul Tassi, aki egyáltalán nincs egyedül a véleményével.

A Cyberpunk-sorozat ugyanis a cikk írásának pillanatában a Netflix egyik legjobbra értékelt alkotása, ami a Rotten Tomatoes kritikai oldalon több száz nézői visszajelzés alapján 96%-on áll, míg a kritikusok 100%-kal jutalmazták. Nagyon hasonló a helyzet az IMDB-n is, ahol közel 3000 értékelés után 8,7 ponton áll a 10-ből ~ 49,1% maximális 10 pontszámmal jutalmazta az Edgerunnerst, 27,1% adott 9 pontot rá, 14,3% taksálta 8-ra, ennél kevesebbet pedig csak nagyon elenyésző számban adtak a nézők.

„A Cyberpunk: Edgerunners egy olyan eredeti Netflix-anime, ami a figyelmedért kiált, és bizony simán az egyik legjobb produkció, amit a streaming szolgáltatás eddig bemutatott. Ha rajongsz a játékért, vagy sem, az Edgerunners nagyon megéri az idődet.” – írta a Evan Valentine, a ComicBook szerkesztője.

„Gyakorlatilag egy ültő helyemben ledaráltam; gyönyörű, költői, elegáns, tragikus és rendkívül erőszakos. A Cyberpunk és általában az anime rajongók véres ünnepe ez.” – írta kritikájában a spanyol QiiBO kritikusa, Jorge Rivera Rubio.

„A Cyberpunk: Edgerunners vagány, látványos és stílusos anime, amelyet ugyan harsány animációs stílussal tálalnak, mégsem teszi nevetségessé Night City komor városát.” – jellemezte a magyar IGN munkatársa, Nagy Péter, aki elsősorban a játékosoknak ajánlja megnézésre a Cyberpunk-animét.

Mivel a vélemények eléggé összecsengenek, hajlamos vagyok elhinni, hogy a Cyberpunk: Edgerunners valóban kiemelkedőre sikeredett, amibe a Netflix, a CDPR és a Studio Trigger hatalmas munkát fektetett. Sőt, olybá tűnik, hogy az Arcane után egy újabb zseniális játékadaptáció született, ami a League of Legends világában játszódó animációs sorozat mellett méltán lehet hivatkozási alap.

A Cyberpunk: Edgerunners szeptember 13-tól a Netflix kínálatában keresendő.

Na és erről hallottál már?

A Netflix-előfizetők 3 Ubisoft játékot kapnak majd teljesen ingyen

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×