A Hopper sheriffet játszó színész meg volt róla győződve, hogy be sem rendelik a folytatást – ehhez képest a második legnézettebb Netflix show lett.

A 2016-ban indult Stranger Things néhány év alatt kultikus sorozattá nemesedett: sokat hivatkozott tévés produkcióvá vált szerte a világon, gyerekszínészei egy csapásra lettek világhírűek, és a rajongótábor néha a legabszurdabb kezdeményezésektől sem riad vissza, ha befolyásolni akarja a történet alakulását.

A sorozat persze kitűnő számokat is hoz: a legutóbbi széria 28 nap alatt

több mint 1,35 milliárd órás nézettséget hozott,

aminél többet csak a hasonló világhisztériát kiváltó Squid Game tudott, 1,65 milliárd órával.

Forrás: Netflix

Mindezek ismeretében kevesen hinnék, hogy a készítők anno messze nem voltak biztosak a sikerben. David Harbour például annyira nem, hogy

azt hitte, a Netflix be sem rendeli a következő évadot.

A Jim Hopper sheriffet alakító veterán színész a BBC egyik műsorában idézte fel, hogy milyen borús hangulat uralkodott az első évad munkálatai során. A GameRant szerint azzal ironizált, hogy

„Atlantában forgattunk, a Netflix által adott kb. húsz dollárból”.

Forrás: SHOOTonline

Harbour megjegyezte: már a haj- és sminkszobában is azt duruzsoltak neki, hogy ez a sorozat óriási bukta lesz, amit gond nélkül elhitt, így minden mindegy alapon dolgozta végig a forgatást, abban a biztos hitben, hogy a folytatásra már nem lesz gondja.

„Azt gondoltuk, senki sem fogja megnézni és hatalmas égés lesz.”

Az idő nem őket igazolta: a Stranger Things a Netflix egyik legnézettebb címe lett, és olyan szorosan fonódott össze a márkával, hogy a történet világát a várhatóan 2024-ben érkező ötödik évad után sem akarják elengedni. A grandiózus lezárást e hónaptól már aktívan író Matt és Ross Duffer hivatalosan bejelentette, hogy spin-offok simán készülhetnek majd a történetből.

DE:

Ha a Stranger Things csak a 3. legjobb sorozat a világon, ugyan mi az első kettő?!

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×