Egyre Furcsább Dolgok történnek a sikersorozat körül: tízezrek csatlakoznak az online mozgalomhoz, hogy a 5. évadára mentsék meg…

SPOILER! Mi szóltunk!

Forrás: Netflix

… Eddie-t!

Eddie Munson Eddie Stranger Things GIF - Eddie Munson Eddie Eddie Stranger Things - Discover & Share GIFs

A Stranger Things túl van néhány megdönthetetlennek hitt rekordon, gyanítjuk, hogy termel is még néhányat, de az egészen hihetetlen, hogy milyen sosem, vagy évek óta nem látott reakciókat vált ki a közönségből – egy 37 év után felkapott daltól a lehaló Netflix-szerverekig. Ezeknél is Furcsább Dolgok történnek viszont a Change.org aláírásgyűjtő oldalon, ahol

rajongók tömegei követelik vissza Joseph Quinn karakterét, Eddie Munson-t.

Az ártatlanul gyilkossággal vádolt, majd hősként elhunyt metál-nerd figurája annyira belopta magát az emberek szívébe – főleg az alábbi, végletekig feszült gitártépéssel, majd az önfeláldozással, hogy nem hajlandóak elengedni: visszakövetelik az 5. évadra.

 

Matt és Ross Duffer jóelőre elhintették, hogy nem mindenki fogja túlélni a negyedik évadot, és ilyenkor jellemzően az történik, hogy bár központi karakter halálára számítunk, végül egy mellékszereplő távozik. Ezt mindig megkönnyezzük, de általában nem fáj annyira, mintha valamelyik főszereplővel végeznének. Kivéve most.

Eddig több mint húszezren (!) írták alá a petíciót, ami Eddie feltámasztását követeli.

Tegyük hozzá: ez csak a legnépszerűbb szavazás, hiszen további 32-t indítottak ugyanebben a témában, és egyenként mindegyiken több száz rajongó aláírása szerepel. Mókás, de van olyan is, ami legalább egy alternatív befejezést követel, amiben Eddie életben marad.

Bár Max (Sadie Sink) ugyancsak áldozat, egyedül a D&D-megszállott klubelnökről tudjuk biztosan, hogy meghalt. Érdekes megérzés, vagy jól átgondolt terv – ki tudja? – de jegyezzünk meg: nem láttuk, hogy Dustin mit tett barátja denevérszörnyek tépázta testével… Nincs véletlenül a Hellyel Lefelében egy Kedvencek temetője?

Forrás: Netflix

A szignójával minden aláíró közösséget vállal azzal, hogy Eddie Munson halála nagyon nem volt fair. Igazi hős, aki gyorsan és pontosan ismeri fel, hogy Dustin-t és valószínűleg még jó pár hawkins-i lakost megölnének a másik dimenzió szörnyei, ha odavezeti őket az átjáróhoz, ezért inkább saját magát áldozza fel.

Ilyen hőscsináló pillanat ritkán adódik és Joseph Quinn olyan könnyeden zsákolja be, hogy nem lehet nem imádni érte.

Kötve hisszük, hogy a Stranger Things forgatókönyvírói csupán a petíció miatt megváltoztatnák a forgatókönyvet (amiből a legutolsó 30 perc állítólag már most megvan), de a rajongók legalább egy hihető cameo-t megérdemelnének.

A Jim Hopper játszó David Harbour egyébként elárulta mikor jöhet az utolsó évad – erről itt írtunk:

Alig várjuk – Ekkor jöhet a Stranger Things 5., befejező évada

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×