Kate Bush sem lehet jó bárkinek, akit épp’ egy szálkásra szenesedett démon kerget a Hellyel Lefelében. Neked melyik dal húzza fel a nyúlcipőt?

Eszméletlen kreatív kampánnyal ült fel a Stranger Things népszerűségi hullámára a Spotify: kérésedre olyan dalválogatást állítanak össze, ami garantáltan eltereli a figyelmed, ha egy másik dimenzióból ostromolják az elmédet.

Forrás: Netflix

Ritkán történik meg egy dallal, hogy 37 évvel a megjelenése után válik világslágerré, de a Netflix nagyágyúja, a Stranger Things még ezt is el tudta intézni. Az 1985-ös Running Up That Hill (A Deal with God) a maga idején nem lett nemzetközi siker, viszont Kate Bush hazájában, Angliában annál inkább. Egy érett, pályája csúcsán álló 27 éves énekesnő vérprofi ötödik albumán jelent meg, DE

az ötperces hossz a rádiók számára már akkor is tolerálhatatlanul sok lehetett.

 

Elég valószínű, hogy a slágercsináló állomások a terjedelem miatt nem kapták fel. Emlékeztetőül: a kortárs Queen zenekar producereit hasonló okokból kerülgette az agyvérzés, amikor Mercury és May nem volt hajlandó a rádiók kedvéért megkurtítani olyan darabokat, mint a Bohemian Rhapsody, vagy az Innuendo. Persze nekik lett igazuk, de rajtuk kívül senki sem gondolta volna, hogy így lesz.

Bush dala a 30. pozíciónál feljebb sosem jutott az Amerikai Billboardon. Aztán elérkezett 2022. május 27-e, amikor megjelent a Netflixen a Stranger Things negyedik szériája…

Forrás: Netflix

Ha még nem láttad a negyedik évad első hét részét, szólunk, hogy spoilerek jönnek!

A negyedik, Kedves Billy! című epizódban kiderül, hogy a Hawkins reciprok dimenziójából át-átkellemetlenkedő Vecna csak akkor nem szállja meg kiszemelt áldozata elméjét (majd töri darabokra a testét), ha az illető a legszebb emlékeit idéző dalt hallgatva képes őt távol tartani.

A kis Max Mayfield (Sadie Sink) pont Kate Bush-t választja pajzsnak.

A történetben rendre visszatérő sláger egy csapásra népszerűbb lett, mint valaha: néhány napon belül az iTunes világranglistájának élére ugrott, és több mint egy hónap elteltével még mindig dobogós – nem csak az Apple-nél, hanem a Spotify-nál is, míg az énekesnő állítólag heti egymillió dollárt kasszíroz a jogdíjakból.

 

Utóbbi szolgáltató meglovagolta a retro dal népszerűségét – vette észre a GameStar, és megjelentetett egy playlist-et, Upside Down (a magyar változatban ugye ez a „Hellyel Lefelé”, vagy „Tótágas”) címmel. Ebben egyrészt szerepelnek a sorozat – amúgy lélegzetelállítóan király – soundtrack-jei, de gombnyomásra összeválogatják neked azokat a dalokat is, amelyek a szolgáltató szerint megmentenék a hátsódat Vecnával szemben.

Nézd meg, mennyire ismer a Spotify, és tarts egy kis Stranger Things-ünnepet, mert a sikerszéria záró évadjára legalább 1-2 évig még biztosan várni kell.

Annyian nézik a Stranger Things-et, hogy a világon szinte mindenhol lehalt a Netflix

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×