A tehetséges modderek olyan csomagot raktak össze a legendás Doom 3-hoz, ami egy teljes remasterelésnek is simán elmenne.

A Doom modok egyszerűen sosem tudnak csalódást okozni. A modderek kifejezetten sokszor eszement módokon képesek átalakítani az id Software legendás FPS-ét, legutóbb például a nagy sikereket elért cicás-robotos-cyberpunk indie játék, a Stray aranyos főhősét helyezték a démonölés középpontjába.

Most azonban egy ennél sokkal érdekesebb, mondhatni a PC-s játékosok számára különösen ajánlott modot szállítottak. Ennek a modnak a segítségével ugyanis olyan külcsínt kap a Doom 2004-es, több szempontból is mérföldkőnek számító harmadik etapja, ami voltaképp azonnal modern köntösbe ülteti a 18 éves klasszikust.

Nem, nem egy újabb ray tracing modról vagy egy Unreal Engine 5-ös tech demóról van szó, hanem egy egészen remek HD textúra csomagról, ami az eredeti játék szinte minden aspektusát teljesen feltuningolja. A Doom 3 Essential HD Pack, vagy röviden D3HDP elnevezés kissé becsapós, ugyanis nem csak a modellek textúráin javít.

A D3HDP a játék minden vizuális aspektusát javította, a katonák páncéljának és HUD-jától kezdve az olyan apró részletekig, mint a zuhanó, üres töltényhüvelyek árnyékai vagy a plazmapuska energiasugarának részecskeeffektje. Sokat javultak a hangeffektek is, melyek közül sokat a Doom 3 alfájából állítottak vissza.

Mindezektől a Doom 3 egyszerűen tisztábbnak, élesebbnek és szebbnek tűnik, mint bármikor valaha, pedig korábban megélt már egy újra kiadást is. A mod természetesen most is teljesen ingyenes, így bárki letöltheti a ModDB oldaláról, de nem árt, ha rendelkezel a Doom 3 egy eredeti példányával. Ez szerencsére manapság már filléres költség, tehát ha feljavított látvány mellett pótolnád, esetleg újráznád, akkor érdemes lehet beszerezni.

 

Na és a Doomceptionről hallottál már?

Tegyél le mindent: Már a Doomban is elfut a Doom

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×