Teljesen nyilvánvaló volt, hogy előbb vagy utóbb, de a Doomba is meg fog érkezni a Stray – vagy fordítva. Előbbire csak eddig kellett várni.

A BlueTwelve Studios sikere tulajdonképpen az indie fejlesztők legédesebb álma, hiszen a legelső játékukkal meghódították a világ összes játékosszívét.

A macskás cyberpunk akció-kaland egészen őrületes siker lett, mind konzolon, mind pedig PC-n – utóbbin például olyannyira, hogy az utóbbi idők legjobban fogyó és legjobbra értékelt Steam játéka is lett.  Ha pedig PC, jól tudjuk, hogy ezen a platformon mivel jár együtt ez a fajta siker.

Naná, hogy a modokkal!

A modder közösségek egyként vetették rá magukat a Stray-re, amibe szélsebesen be is pakolták például a világ leghíresebb (és legdagadtabb) cicáját, Garfieldot, de valamiért a San Andreas hősével, CJ-vel is lezsibbasztották az agyakat. Ezeken kívül persze még egy csomó más, érdekes és érthetetlen modot találni az arra szakosodott portálokon, most azonban nem a cicás játékba sikerült valami nem odaillőt pakolni, hanem a cicás játékot modolták egy hozzá nem különösebben kompatibilis programba,

nyilvánvalóan a Doomba.

Ez pedig pontosan azt jelenti, amire gondolsz: a Stray aranyos kóbor cicájával és hű robottársával kell halomra mészárolnunk a démonokat. A „fegyver” itt is a mechanikus barátunk lesz, míg a cicával pont úgy kell manővereznünk a szörnyek között, mint az eredetijében. A mod természetesen teljesen ingyenes, sőt, még tovább fog bővülni, hogy később többed magunkkal, vagyis mancs-mancsnak vetve gázolhassunk a démonok tetemeiben.

A modifikációt a Moddb oldaláról lehet letölteni, amit kizárólag eredeti Doom II-vel, illetve a GZDoom forrásport 4.7.1-es verziójával bírhatunk működésre. Ha mindezekkel megvagyunk, akkor az alábbi egészen szürreális, de meglepően szórakoztató élményben lehet részünk:

Na és azt tudtad, hogy a Stray roskadásig tömve van zseniális easter eggekkel?

Stranger Things a Stray-ben? – A cicás játék tömve van a zseniális utalásokkal

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×