A Netflix vezérigazgatója ismét arról beszélt, hogy a hagyományos tévézés hamarosan megszűnik létezni.

Való igaz, hogy mi is egyre többet írunk filmekről, sorozatokról, egy-egy friss online streaming-szolgáltatás kapcsán. Magyarországon is egyre inkább bővül a kínálat, a Netflix és az HBO MAX mellett már egy rakás másik szolgáltatás közül választhatunk. A mai fiatalok pedig kikérik maguknak, ha azt merjük feltételezni róluk, hogy hagyományos tévécsatornát néznek. Jah, igen, és valamiért a magyar szinkront sem szeretik. Mindenesetre talán sokan gondolhatják, hogy a tévéadásnak már nincs nagyon értelme, túl sok a reklám, egy filmet sem lehet egyhuzamban megnézni. Ezt gondolja egyébként a Netflix vezetője is.

Reed Hastings vezérigazgató szerint itt az ideje, hogy a hagyományos tévézés meghaljon.

A Netflix jó helyzetben van, mert a hagyományos TV „5-10 éven belül halott lesz” – mondta.

A vezérigazgató tehát azt tippeli, hogy 5-10 éven belül már senki nem fog hagyományos tévéadást nézni. Azt azért fontos megjegyezni, hogy a Netflix nincs jó helyzetben, nemrég bejelentették, hogy rengeteg előfizetőt vesztettek, amit többféle módszerrel próbálnak visszaszerezni. Bevezetik a reklámmal telített olcsó csomagokat, és pénzt kell fizetni a jelszómegosztásért.

Reed Hastings

A dologhoz érdemes hozzátenni azt is, hogy Hastings már többször tett hasonló kijelentést: szerinte csak idő kérdése, és az emberek életében megszűnik a hagyományos tévé, mindenki streaming-szolgáltatásra vált. Hogy ebben mennyire van igaza, azt csak az idő tudja megmondani, mindenesetre vannak olyan országok, illetve régiók, ahol a hagyományos tévének igenis helye van, sőt: nincs más.

Magyarországon inkább az idősebb korosztály nézi még a hagyományos tévét, ritkán töltenek időt az előfizetéses streaming- szolgáltatások nézésével. Azt se felejtsük el, hogy a tévéhez nem minden esetben van szükség internetre, így ahol az nem igazán elérhető, marad a hagyományos tévéadás.

Saját példám, hogy a hétvégén például a Forma 1-et a balatoni nyaralóban csak hagyományos tévén tudtuk nézni. Nem mindenre jó tehát a Netflix és társai. Nem igaz?

Ezt láttad már?

Mennyibe kerülne összesen, ha minden streaming szolgáltatásra előfizetnél?

×