Öt ország előfizetőinek már külön díjat kell fizetnie lakásonként, hogy használhassák a Netflixet. A cég szerint 100 millió háztartás nem fizet.

A Netflix öt latin-amerikai országban már díjat számol fel abban az esetben, ha valaki az előfizetést több háztartásban szeretné használni. Ezekben az országokban most olyan rendszert tesztelnek, amit valószínűleg majd a világ minden táján bevezetnek, hogy megakadályozzák a végtelen jelszómegosztást.

Az Argentínában, Salvadorban, Guatemalában, Hondurasban és a Dominikai Köztársaságban élő ügyfeleknek tehát most extra díjat fizetnek, ha két hétnél tovább használnak egy előfizetést az elsődlegesen beállított lakóhelyükön kívül. Ez nem érinti a Netflix mobilverzióját.

Argentínában 219 peso (kb. 660 forint) egy plusz háztartás hozzáadása, a többi országban 2,99 dollár (kb. 1160 forint).

A Netflix szerint több mint 100 millió háztartás használ mások által fizetett fiókot, aminek oka a cég szerint a jelszavak megosztása – írja a Bloomberg. Ez az oka annak is, hogy a Netflix előfizetőinek száma jelentősen csökkent. A vállalat az első negyedévben 200 000 előfizetőt veszített, a másodikban pedig további 2 milliót. A részvényárfolyam több mint 65%-ot esett idén.

A jelszómegosztás különösen népszerű volt Latin-Amerikában, ahol a Netflix elsőként teszteli a fizetős rendszert. A fent említett országokban most a beállításokban lehet hozzáadni az alap lakcímet, további címek pedig extra díjért adhatók hozzá. A teszt azokat az ügyfeleket célozza, akik több háztartásban is ugyanazt a fiókot használják. Ha két hétnél tovább nem a előfizető háztartásukban használnak a fiókot, akkor alkalmazáson belüli értesítés jön, hogy adjanak hozzá egy új címet, vagy cseréljék le az elsődleges címet.

Szerinted van értelme ilyet bevezetni nálunk is?

Ezt láttad már?

Micsoda ajánlat – Aki tetkót varrat, részt vehet a Diablo IV bétában

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×