Közel ötször annyi előfizető mondta le a Netflix-előfizetését, mint a korábbi időszakban.

Nagyon úgy tűnik, hogy az előzetes várakozásoknak megfelelően a Netflix ismét veszített az előfizetői bázisából. A vállalat az év első negyedéves jelentésében egy évtized után először számolt be csökkenésről, ami akkor körülbelül 200.000 felhasználót jelentett. A vállalat akkor azt is hozzátette, hogy a következő negyedévben várhatóan még ennél is többen, nagyjából 2 millióan fogják otthagyni a piacvezető streaming szolgáltatást, amire a cég részvényei meredeken bezuhantak.

A jóslataik pedig valamelyest beigazolódtak, ugyanis a 2022-es második beszámolóból kiderült, hogy a Netflix-előfizetésüket közel 1 millióan, 970.000-en mondták le. 

Ez nagyjából a fele annak a számnak, amire a Netflix számított, így tulajdonképpen a bázis csökkenése számukra egy jó hír is egyben. Ugyanakkor még így is toronymagasan a legnagyobb szolgáltató a piacon a maga 220 milliós táborával.

És még közel sincsen vége.

A vállalat mindeközben válság üzemmódban is van, hiszen még az év végén szeretnék elindítani az olcsóbb, de a Microsoft segítségével reklámokkal teleszórt csomagját is, amivel a remények szerint kompenzálnák a platformot elhagyók számát. Hogy ez sikerülni fog-e, azt erősen kérdéses, ugyanis mint a fentiekkel együtt kiderült, az olcsó reklámos konstrukcióba nem fog minden tartalom bekerülni.

A Netflix-előfizetők drasztikus csökkenése viszont nemcsak a tartalmaik minőségének romlása, a hamarosan bevezetésre kerülő jelszómegosztást büntető rendszere, vagy az orosz piacról való kivonulás miatt történt és történik. A streaming szolgáltatások piaca egyre telítettebbé kezd válni, amit a magyar háztartások is érezhetnek. A legnagyobb riválisok, mint az HBO Max és a Disney+ hasonló mennyiségű és minőségű tartalmat kínálnak, miközben jelentősen olcsóbbak is a Netflixnél.

Persze erős túlzás és hatalmas dőreség volna temetni a Netflixet, ugyanakkor jól látható, hogy milyen ütemben mozgolódik a piac az újabb platformok megjelenésével. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy nagyon sokan vannak a világon, akik maximum két szolgáltatásra vannak előfizetve, és az éppen aktuális tartalmi kínálat szerint váltanak valami másikra. Ez a fajta mozgolódás pedig az idővel és az újabb sorozatok és filmek premierjével még ennél is dinamikusabbá válhat.

via  – The Verge, Deadline, BGR, Mashable

De nyugi, bőven van néznivaló a Netflixen:

5 (+1) fantasztikus minisorozat a Netflixen, amit mindenképpen látnod kell

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×