Nyolc röpke hónappal a megjelenés után végre bemutatkozott az első szezonja is a Battlefield 2042, ami talán visszacsábít néhány játékost.

A Battlefield 2042 hasonló utat járna be, mint a hamvaiból főnixmadárként feltámadt Cyberpunk 2077, az viszont már egy másik történet, hogy mindez sikerülni fog-e neki?

A multiplayer csatákra korlátozott lövölde ugyanis nem kifejezetten tudta maga mögött hagyni a problémáit. Persze egy csomó hiba javítva lett, olyan alapfunkció is bekerült, mint például a VOIP, de még így is egy csomó munka vár a DICE-ra, ha tényleg komolyan gondolják az új BF-ről alkotott kép megváltoztatását. Ehhez tenne hozzá a nagyon sok hónapot késett első szezon, ami ezen a héten,

egészen pontosan június 9-én végre valahára tényleg megérkezik.

Kép: IGN/EA

A Zero Hour névre keresztelt szezon egy kanadai hegyvidékes térképpel, az Exposure-rel bővül, ami első blikkre egészen remekül fest – kicsit talán megidézi a klasszikus Battlefieldes csatározásokat. Nyilván innen sem hiányozhat a multiplayer játékok kötelező velejárójává vált Battle Pass-rendszer, ami 100 szinten keresztül biztosítja a feloldani valót.

A DICE szerint viszont nem kell megijedni, mert minden játékmenetet egy picit is befolyásoló cuccot az ingyenes szinteken lehet feloldani, a fizetős tartalmak csupán kozmetikumok lesznek. 

Mindemellett egy teljesen új specialista, Ewelina Lis is bemutatkozik, aki a különböző járművek likvidálásában jeleskedik, de nyilván akkor sem szeppen különösebben meg, ha ellenfelekre kell puffogtatni. A harcedzett hölgy egy G-84 TGM páncéltörő rakétavetővel van felvértezve, amit ha elsütünk a lövedéket akár irányíthatjuk is, ami remekül korrelál az Armor Hunter képességével, ami láthatóvá teszi a közelben lévő sérült ellenséges járműveket. Ő lesz a tökéletes ellensúlya a radarokat elhárító RAH-68 Huron és YG-99 Hannibal lopakodó helikoptereknek, amelyek szintén az első szezonban debütálnak.

Természetesen jönnek az új fegyverek is: a Ghostmaker R10 számszeríj egy lopakodó fegyver, ami négy különböző típusú nyílvesszővel kompatibilis, az új BSV-M kijelölt mesterlövész puska beépített hangtompítójának hála az ellenfeleknek fogalma sem lesz, hogy honnan jött a halálos találat, míg a füstgránátvető egy komplett csapatot képes elrejteni a kíváncsi szemek elől.

A Battlefield 2042 első szezonja 12 hétig, vagyis 3 hónapig tart majd, de a játékmenethez kapcsolódó dolgok, mint például Lis és a helikopterek a szezon és a battle pass lezárása után is feloldhatóak lesznek.

 

Fortnite Guide: Itt találod az összes Tover Tokent a Snap-alkatrészekhez

 

×