A PlayStation újdonságairól csak a jövő héten tudunk meg többet, de néhány előzetes infótól rendesen leesett az állunk.

Nagy dolgok készülnek a Sony-nál – harangozta be a VGC, az elsők között jelentve, hogy június 2-án visszatér a State of Play, a Sony Interactive Entertainment (SIE) két hónapja hallgató prezentációs műsora. A Twitch-en és YouTube-on is követhető adás az eddigi hírek szerint

30 perc tömény bejelenetés-dömping lesz!

„Van néhány izgalmas bejelentésünk külső partnereink játékairól, illetve több előzetesünk is, új PlayStation VR 2-re készülő fejlesztésekről” – árulta el a SIE kommunikációs atyaúristene, Brett Elston. Nem ő az egyetlen, aki „elszólta magát”: Jim Ryan vezérigazgató ezen a héten ígérte meg, hogy a Sony 2022-ben felgyorsítja a PS5 gyártását, igaz, ennek továbbra is keresztbe tehet a COVID. Afelől ugyanakkor semmi kétség, hogy igény lenne rá:

„amíg hozzáférhető volt, percenként közel ezer darabot adtak el belőle” – emlékeztetett.

Ryan ugyanezen a beharangozó eseményen szellőztette meg, hogy összesen több mint húsz PlayStation VR 2-re szánt játék áll készen a kiadásra, sőt, 2023 áprilisáig kijön két, ún. „élethosszig tartó”, vagyis szinte a végtelenségig játszható cím is.

 

A gyártó várhatóan nem csak a konzolosoknak kedvez: a vezérigazgató úgy tudja, hogy 2025-ig a rendes éves megjelenéseik mintegy fele PC-s, illetve mobil változatban ugyancsak kiadásra kerül, de a filmes adaptációk szerelmesei egyenesen zokoghatnak örömükben:

a Sony Pictures Entertainment bejelentette, hogy elkezdtek dolgozni a God of War, a Horizon és a Gran Turismo mozgóképes adaptációján.

A State of Play legfrissebb adása magyar idő szerint június 3-án 00:00-kor kezdődik, Twich-en és YouTube-on. Alig várjuk! Ha Te is, állíts be emlékeztetőt:

Ja, persze beszélnek majd a nagy felvásárlási láz aktualitásairól is:

Hatalmas felvásárlásokra készül a Sony – A Ubisoft lehet a következő célpont?

 

×