A jelenlegi játékipari hangulatot és mozgolódást látva már semmi sem tűnik elképzelhetetlennek.

Az idei esztendő egészen elképesztő iramban vette kezdetét, hiszen a Take Two a Zyngát, a Microsoft az Activision Blizzardot, a Sony a Haven Studiót, a Housemarquet és a Bungiet vásárolta meg, tegnap pedig az Embracer Group a Crystal Dynamics, az Eidos-Montréal és a Square Enix Montréal bekebelezését jelentette be. És még éppen csak május van.

2022 második fele is egészen komoly felvásárlásokat tartogathat, legalábbis a piaci hangulat és a vállalatok készülődése is ezt jelzi előre. A Ubisoft például már-már tálcán kínálja magát azoknak a vállalatoknak, amelyek ki tudnak, és hajlandóak is lennének fizetni értük, ami csak néhány játékipari óriás kiváltsága lehet. Mindezzel párhuzamosan a Sony fedélzetén is aktív mozgolódás figyelhető meg, legalábbis már nagyon keresik

azt a vállalati fejlesztési igazgatót, aki elsősorban a lehetséges jövőbeli felvásárlási és befektetési célpontok azonosításában vesz majd részt.

„A Sony Interactive Entertainment (PlayStation) magasan képzett vállalatfejlesztési igazgatót keres. A SIE vállalatfejlesztési csapata szorosan együttműködik a SIE vezetőségével, és felelős a felvásárlások, befektetések vagy közös vállalkozások révén megvalósuló szervetlen növekedési lehetőségek azonosításáért” – olvasható a Sony friss álláshirdetésében, amit Roberto Serrano üzleti elemző szúrt ki.

A Sony szerveződése egészen komoly felvásárlási szándékot sejtet, ami nagyjából alá is támasztja a korábbi iparági előrejelzéseket, miszerint az idei összeolvadási és felvásárlási tevékenység a 2021-es év duplája is lehet. Tavaly a játékipari felvásárlások nagyjából 85 millió dollárt tettek ki összesen, amelyet már csak a T2+Zynga  12,7 milliárd dolláros, és az MS+ActiBlizz 68,7 milliárd dolláros összeolvadások is megközelítenek.

Ha pedig ezek az előrejelzések és elemzések helyesek, akkor néhány hónapon belül újabb gigantikus üzletek megköttetésének lehetünk szemtanúi. Azt persze nagyon nehéz lenne megjósolni, hogy ki kit fog megkörnyékezni, az viszont egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Far Cry, az Assassin’s Creed, a Splinter Cell, a Prince of Persia és még nagyon sok más felett bábáskodó Ubisoftot most sokan körbe fogják udvarolni. Szóval izgalmas lesz az év második fele is.

via – VGC, Game Informer

Ezeket nézheted: Az összes film és sorozat, ami májusban érkezik a Netflixre

 

https://leet.hu/samsungssd/

×