A Sony hivatalosan is megerősítette, hogy készülőben vannak a God of War és a Horizon élőszereplős sorozatok.

A Sony az utóbbi időben különösen ráfeküdt legnagyobb saját gyártású játékai filmes és sorozatos adaptálására, amelyekkel eddig egészen jól is halad. A mozik pénztárainál kifejezetten jól szerepelt az Uncharted, ahogyan a The Last of Us HBO-sorozatot is milliók várják már tűkön ülve, de a Ghost of Tsushima forgatása is kezdetét veheti hamarosan.

Ugyanakkor a Sony egy csomó más, olyan IP birtokában van, melyek tökéletes alapanyagai lehetnek egy élőszereplős feldolgozásnak, mint például az elfeledett Infamous és Resistance, vagy az idén folytatódó Horizon és God of War. Nos, utóbbi kettőből egyre biztosabb, hogy tényleg sorozat fog készülni, legalábbis ha hihetünk Jim Ryannek, a Sony szórakoztatási ágazat vezetőjének.

Csütörtökön a Sony eredményeit bemutató prezentáció során egy kérdezz-felelek blokkban árulta el, hogy három konkrét adaptáció van már készülőben: egy a Horizon: Zero Dawn, egy a God of War, és egy a Gran Turismo alapján.

A Horizon-sorozatot a Netflix készítheti el – és nagyjából ennyi, amit tudhatunk róla. Mivel a történet rengeteg potenciált tartogat, még azt sem tudjuk megmondani, hogy mikor játszódik: a posztapokaliptikus világban, vagy előtte – esetleg keverik majd a kettőt. Az viszont bizonyos, hogy – ahogyan eddig – a Sony is bele fog folyni a munkálatokba, ami azt jelenti, hogy a Guerilla Games fejlesztői segíthetik a produkciót.

A God of War-t ezzel szemben az Amazon kapta meg, amit a Wheel of Time-os Rafe Judkins, és a The Expanse alkotói, Mark Fergus és Hawk Ostby valósíthatnak meg. Hogy pontosan miként áll a projekt, azt ebben az esetben sem tudni, de elég valószínű, hogy a Horizonhoz hasonlóan még csak a korai produkciós fázisban tart.

A Gran Turismo-sorozat némileg meglepő lehet, hiszen nehezen tudjuk elképzelni ezt a versenyjátékot egy érdekfeszítő sorozatként, ezzel pedig úgy tűnik, hogy nem is vagyunk egyedül. A PlayStation Productions ugyanis még keresi a hálózati partnert, aki műsorra tűzné.

Persze a sorozatok híre mindenképpen örvendetes, de érdemes lehűteni a kedélyeket, hiszen a Sony eddig azért nem beszélt még róluk ünnepélyes keretek között, mert valószínűleg még nagyon korainak érzik. Mindez pedig azt jelenti, hogy nagyon sokat kell még várni arra, hogy felkerüljenek a Prime és a Netflix kínálatába.

via – TechSpot, Gizmondo

45 éves a filmtörténelem és a popkultúra egyik legfontosabb filmje, a Star Wars

https://leet.hu/gyereknap/

×