Úgy tűnik, hogy a szakma és a játékosok teljesen máshogy vélekednek a Call of Duty Warzone-ról. De vajon miért?

A Call of Duty Warzone már több mint 2 éve, 2020 március 10-én jelent meg, és azóta is töretlen sikernek örvend, mind népszerűség, mind bevételek tekintetében. Az évek persze szépen múlnak, és a helyzet változik, így az Activision is érzi, hogy eljött az ideje a váltásnak. Nemrég bejelentették a 2019-es Modern Warfare folytatását, sőt biztosan készül a Warzone 2 is, amiről azt pletykálják, hogy a korábbi konzolokra már nem jelenik meg. Így mivel a jövőben jelentős megújulásra számíthatunk, megnéztük, milyen a játék megítélése most, a mindenki által elismert Metacritic oldalán.

Erősen eltér a kritikusok korábbi véleménye a játékosokétól.

Persze tény, hogy a Warzone az évek során rengeteget változott, fejlődött. Új CoD játékok jelentek meg, melyek integrálódtak, új fegyverek, események, operátorok, pályák és funkciók kerültek be, folyamatos izgalomban tartva a playereket.

Éppen ezért érdekes, hogy mindeközben a közösség egyre inkább az elégedetlenségtől volt hangos. Talán ezt támasztják alá a Metacritic számok is, melyek 2021-től kezdve egyre több negatív kommentben nyilvánulnak meg.

A megítélésnél most a PC-s változatot vettük alapul, de higgyétek el, a konzolosok esetében is hasonló a helyzet, kisebb eltérésekkel. Amint látható, a Warzone megjelenésekor a kritikusok igencsak jóra értékelték a játékot. 13 tesztelő szakmai oldalból csak 3-nak voltak vegyesek az érzései, negatívra senki nem értékelt. Így érte el a Warzone a 80-as kritikai pontszámot. Ez persze 2020-as értékelés.

Ami viszont a játékosok értékelését illeti, ott már más a helyzet. Amint látható, a PC-s verzió esetében igen kevés, alig több mint 500 értékelés érkezett, ám abból 336-an értékelték a játékot negatívan. Itt az értékelések összpontszáma 3.2.

A PS4-es verzió esetében sem rózsásabb a helyzet, itt pedig már 2022-es értékelések is benne vannak a pontszámban. 1013 értékelésből csupán 295-en értékelték pozitívan a játékot. 4.0.

Tökéletesen értjük, hogy a Metacritic értékeléseinek nagy része még a 2020-as időszakból származnak, és elvétve találunk olyat, ami 2022-re vonatkozik. Azonban ennek ellenére érdekes azt látni, hogy a Call of Duty Warzone megítélése mennyire már a játékosok szemében, mint a szakmáéban.

Ez pedig igaz volt már 2020-ra, és igaz 2022-re is. Amint a Warzone megtelt rengeteg tartalommal, úgy lett egyre nehezebb megtartani a játék stabilitását. Számtalan hiba nehezíti meg a játékosok életét, nem beszélve az éveken át tartó csalóproblémákról. Úgy tűnik, hogy a kritikusok szerint a Warzone egy jó játék lenne, ám a játékosok pontosan tudják, hogy a helyzet nem ilyen rózsás.

Szerinted miért lehet, hogy a közösség nagy része ennyire rossz véleményen van a Warzone-ról?

Mi lesz a már megvett skinekkel a Warzone 2-ben? – A fejlesztők válaszoltak

 

https://leet.hu/samsungssd/

×