Összegyűjtöttük a legjobb tippeket arra az esetre, ha a Rainbow Six: Siege-ban Pulse-t választanád.

Az utóbbi időben arra gondoltunk, hogy a közösség kérése nyomán egy picit más irányba tereljük a Rainbow Six: Siege cikkeket, amivel reméljük, hogy segíteni tudunk a játékosoknak. Tudjuk, hogy a játékban már több mint 60 operátor van, így ha arról van szó, hogy 1-1 kapcsán tippeket kell adni, akkor nagyon nehéz választani. Bár természetesen idővel szeretnénk minden operátort górcső alá venni, most Pulse-ra esett a választás. Miért? Mert talán ő az egyik legelhanyagoltabb karakter a játékban, pedig bőven van benne potenciál.

Így játssz ügyesen és okosan Pulse-ként.

Pulse a Rainbow Six Siege-ben egyedi képességgel rendelkezik, a szenzora képes felfedni az ellenfél pozícióját, annak szívverésének megfigyelésével. A történet szerint Pulse, avagy Jack Estrada Goldsboro-ból, Észak-Karolinából származik és az FBI Swat munkatársa, a biokémiára szakosodott. A Team Rainbowban Pulse egy Heartbeat Sensort visz magával, amely elég messziről képes észlelni a fenyegetéseket.

A Rainbow Six Siege védőjeként Pulse arra specializálódott, hogy megvédje a pontot. Az ellenséges támadások észlelésében jeleskedik, és gondoskodik arról, hogy mindenki tisztában legyen az ellenség mozgásával.

Többcélú észlelés

Az operátor a Heartbeat Sensor-nak köszönhetően lényegében a legjobb észlelési képességgel rendelkezik a játékban. Ez azt is jelenti, hogy a játék során kétféle szerepet tölthet be.

Felderítés: A Heartbeat Sensor használatával Pulse képes a legkülönbözőbb helyekről kiszúrni a támadók tervét. Akár oldalról, akár szemből, vagy fentről próbálják meglepni az ellenfeleket, Pulse egy jó helyen aranyat érhet. Főleg akkor, ha a játékos jól tud infózni is.

Pontvédés: Mivel Pulse nagyjából minden fal mögül láthatja, hogy az ellenfél merrefelé mozog, pontosan meg tudja jósolni, hogy a támadók mikor készülnek például plantelni a defusert. Így a különböző pontok védelme során szintén hasznos lehet.

Jobb, mint a kamera

A kameráknak sajnos meg van az a hátránya, hogy könnyen kilőheti őket az ellenfél. Ez azonban nem így van Pulse esetében. Eszköze mindaddig használható, amíg él a karakter, és mivel magával tudja vinni a készüléket, így rendkívül mobilis lehet. Aki tehát aktív játékot keres, próbálja ki, vele nem kell egy helyben maradni.

Mit is tud a Heartbeat Sensor?

A sznzor pontosan 9 méteren belül azonosítja az ellenfeleket, és azok pontos helyét. Ha van egy Finka a csapatban, ez akár 14 méter is lehet. Hátránya, hogy használata közben nem tud fegyvert vagy más eszközt használni. Ezért az időzítés az operátor esetében kulcsfontosságú.

Sajnos van még egy hátrány, ez pedig az, hogy míg a Heartbeat Sensor aktív, Pulse nem látja a környezetét és nem hallja megfelelően a hangokat. A készüléknek is van hangja.

Nitro cell

A helyzet az, hogy ami igazán segíti Pulse munkáját, az a Nitro Cell. Sajnos én is megszívtam már vele, hogy nem tudtam milyen operátor mozog a fal túloldalán, azt hittem meg tudom lepni, de tévedtem. Pulse pontosan tudta, hogy hol vagyok, és repült is a C4.

Egy igazán jó Pulse játékos tehát pontosan tudni fogja, hogy hová is kell azt dobni. Ez különösen akkor lehet hasznos, amikor már kevés az idő a támadók számára, és lépni kell. Ilyenkor kapkodnak, vagyis ilyenkor lehet a leghasznosabb eldobni azt a cellt.

Pulse további hátránya, hogy az eszközét csak ő használhatja, vagyis ha meghal, az operátor nem segít a továbbiakban. Ellentétben mondjuk az olyan védőkkel, mint Echo, akinek a drónjait halála után is láthatjuk.

Minél nagyobb a szívverés, annál közelebb van az ellenfél.

Fontos infó tehát a közelség is érzékelhető az eszközzel.

Thoughts on Pulse? from Rainbow6

Infózás

Tekintettel arra, hogy amit Pulse lát, azt senki más nem érzékeli, érdemes tudni, hogy az operátor kifejezetten infóra való karakter. Vagyis, aki Pulse-használó, annak nagyon fontos, hogy tájékoztassa a többi játékost arról, amit lát. Sajnos Pulse csak akkor válik valóban hasznos karakterré, ha a használója képes jól tájékoztatni. Így tehát fontos, hogy sokat pingelj, infóz, amikor használod.

Nem mindegy, hol vagy

Nyilván sokszor az a legjobb megoldás, ha valaki kíséri Pulse-t és kilövi azokat az ellenfeleket, melyeket a falon keresztül lát. Nem mindenki szeret azonban így játszani, illetve nagy luxus lehet valakit kísérgetni a meccs során. Ugyanakkor Pulse nincs elveszve.

A javaslatunk ugyanis az, hogy az eszközét olyan helyen használd, ahol gyorsan meg is tudod lepni az ellenfelet. Például egy kirobbantható, vagy átlőhető falon, ablakon. Ha érzékeled, hogy az ellenfél a fal mögött van, néha elég belelőni, vagy oda helyezni a Nitro Cellt. Ez lényegében környezeti előnyt jelent Pulse számára a támadókkal szemben.

SMG vagy Shotgun?

A többi operátorhoz hasonlóan Pulse-nak is lehetősége van különféle fegyvereket használni. Azonban az, hogy melyiket használjuk, az a játékstílust is meghatározza Pulse esetében.

Az M1014 Shotgun kifejezetten közelre jó, közeli harcokhoz, olyankor, amikor Pulse-t inkább a pont védelmére használjuk. Ha inkább szeretsz a ponton maradni és kivárni az ellenfeleket, lehet a Shotgun a jobb választás.

Az UMP45 ellenben akkor tökéletes, ha szeretnél egy kicsit mászkálni a területen, és máshol meglepni az ellenfeleket. Ilyenkor ugyanis szükség lehet arra, hogy egy kicsit távolabbra is el tudj lőni.

További tippek:

  • Használd Pulse képességét vertikálisan, figyeld ki az feletted mászkáló padlótaktikát követő ellenfeleket. Egy jól irányzott Nitro Cell a plafonon jó szolgálatot tehet.
  • Ugyanezt nem lehet tenni Pulse segítségével máshogyan is. Amennyiben okosan a pont alá tudunk menni vele egy emelettel, nem a fentről támadó, hanem a pontot közvetlenül támadó ellenfelet tudjuk meglepni. Ezek azonban csak akkor működnek, ha alapvetően átlőhető a padló.

Pulse ellen

Ha azonban jól ismered Pulse előnyeit, és támadóként szeretnél ellene tenni, arra is van tippünk. Mivel Pulse eszközét is képes tönkretenni az, aki alapvetően az elektronika ellen küzd, agy IQ, illetve Thatcher kiváló counter lehet.

Thatcher: Az EMP gránát ideiglenesen leállítja a Pulse érzékelőt. Pulse nem érzékeli a szívverést, amíg az EMP hatása el nem múlik.
IQ: A detektora 20 méterről érzékeli, hogy Pulse az érzékelőt használja, ami rendkívül hátrányos Pulse terveire nézve.

Reméljük, hogy ez a pár tipp segített abban, hogy jobban kihasználjátok a képességeit.

Ezt láttad már?

Íme a Rainbow Six Siege 6 legjobb sightja, amit érdemes használni

 

https://leet.hu/husvet/

×