Pár héten belül már a Play Store-ban sem találunk ilyen alkalmazásokat.

Nem titok, hogy az Apple mobil operációs rendszerét sokan kritizálják amiatt, hogy gyakorlatilag lehetetlen a hívások tartalmának rögzítése. Sokan emiatt kénytelenek voltak Androidra váltani, hiszen ott némi utánajárás vagy épp külsős alkalmazás letöltése után megoldható volt a beszélgetések dokumentálása. A Google már Android 10-ben kivette a hívásrögzítés natív lehetőségét a rendszerből, ám ez nem igazán zavarta a különféle a programozókat vagy épp a telefongyártókat, így a saját, előre telepített alkalmazásaik ott figyeltek a frissen kibontott készülékeken. Ezek az alkalmazások egy kerülőutat választva, megfelelő engedélyek birtokában egy API-n keresztül hozzáfértek a hangfolyamhoz, melyek lementése már gyerekjáték volt ezután.

A Google bezárja ezt a kiskaput is, május 11-étől gyakorlatilag megszűnik a rögzítés lehetősége!

Google will kill call recording apps once and for all on 11th May from Android

 

A NLL-APPS névre hallgató Reddit felhasználó hívta fel az Android felhasználók figyelmét, hogy a Google Play frissítette szabályzatát, melyben kiemelt szerepet kapnak az ilyen típusú programok. A cég kiemelte, hogy a sokak által használt Kisegítő API nem erre a feladatra lett kitalálva, így május 11-éig ezeket az alkalmazásokat eltávolítják a Play Áruház felhozatalából. A jelenleg használt, telefonra telepített programok pedig a következő frissítés után megszűnnek működni. 

Jogos kérdés, hogy a gyári alkalmazásokat tekintve mennyire lesz szigorú a Google. Régebbi telefonokon továbbra is működhet a rögzítés egy ideig, ám az újonnan vásárolt vagy felfrissített készülékek esetén nagy eséllyel le kell mondanunk annak lehetőségéről.

Te szoktad rögzíteni a hívásaidat?

Brutálisan olcsó AMD videókártya érkezett a polcokra – Így teljesít az első teszteken

https://leet.hu/husvet/

×