Most már tényleg érkezhet a következő generáció.

Ahogy azt a korábbi iparági pletykák alapján már várni lehetett, az AMD bemutatta a leglassabb/gyengébb RDNA 2 videókártyáját. Az AMD RX 6400 neve nem véletlenül hangozhat ismerősnek, hiszen januártól OEM gépekben már megtalálhatták őket a felhasználók, ám önmagában, „DIY” változatban eddig nem volt elérhető. Több gyártó is jelentkezett a saját megoldásával, ám a specifikációk szinte mindegyiknél megegyeznek.

Nézzük is, hogy milyen erősre sikerült az újdonság!

Az AMD RX 6400 a Navi 24 névre hallgató számítási egységre épül, ám a 6400 XT-hez képest némileg csökkent a Stream processzorok száma. A kártyát akár 2321 MHz-ig is boostolhatjuk, alapjáraton 1923 MHz környékén ketyeg majd a gépünkben. Memóriából 4 gigabájtnyi kapott helyet a kártyán, GDDR6X szabványú modulok formájában, ám a memóriabusz 64 bites lesz csak, mely néhány játékban erős limitáló tényező lehet. Eddig egyik külsős partner sem erőltette a gyári tuningot, ám bizonyára több vállalkozó kedvű felhasználó megpróbálkozik azért majd vele.

GTX 1650 szint megugorva

A kártyát már le is tesztelték Kínában, a fenti grafikonokon a 3DMark benchmark által kidobott pontszámokat vizsgálhatjuk meg. Viszonyítási alapként egy Ryzen 7 5700G APU-ja, egy GTX 1650 és egy RX 6500 XT szerepel. A tesztekben az RTX 6400 a GTX 1650 szintjét mindig hozta, több helyen pedig meg is előzte azt, így kompetitív játékokra akár még be is fogható az újdonság. Sajnos az RX 6500 XT gyermekbetegségei megmaradtak, így továbbra sincs H264/265 encode támogatás és a PCIe Gen 4 x4 interfész miatt Gen 3-as alaplapokon romolhat a kártya teljesítménye is. A kártya árát 159 dollárra (~54 300 forintra) lőtte be az AMD, így a jelenlegi AMD/Nvidia generáció legolcsóbb modelljéről beszélhetünk.

Forrás: Videocardz

Az amerikaiak több mint fele legszívesebben letörölné magát az internetről

https://leet.hu/husvet/

×