Meglepő eredményt hozott a NordVPN felmérése.

Nem vita tárgya, hogy az elmúlt évtizedek legnagyobb jelentőséggel bíró találmánya egyértelműen az internet. Alapjaiban változtatta meg a mindennapi életet és rengeteg olyan folyamatot tett sokkal egyszerűbbé, gyorsabbá, jobban követhetővé, melyeket a megjelenése előtt el sem tudtak képzelni az emberek. Manapság már nem kiváltság az internetkapcsolat, a szinte 100%-os mobilinternet lefedettség mellett pedig akár út közben vagy egy mező közepén is hozzáférünk a világhálóhoz.

Egyre veszélyesebb hely lenne az internet?

Mint mindennek, az internetnek is rengeteg hátránya és árnyoldala létezik a rengeteg előny mellett, melyek az utóbbi években egyre jobban elő is kerülnek. A NordVPN szolgáltató a Propeller Insight céggel együttműködve felmérést készített az amerikai lakosság internethasználati szokásairól, félelmeiről.

Meglepő eredmény született: az amerikai internet felhasználók több mint fele (55%) letörölné magát a világhálóról, ha megtehetné!

A válaszukat természetesen meg is indokolták, teljesen valós félelmekről beszélhetünk. A válaszadók 47%-a nemes egyszerűséggel nem bízik meg az internetben, 46%-uk szerint nem indokolt, hogy felbukkanjon a nevük a világhálón, 42% pedig attól fél, hogy valamilyen hackertámadás áldozata lehet az elkövetkezendő időszakban. A megkérdezettek egyötöde az internet létezésének megszűnésével is kiegyezne, 8% pedig egyáltalán nem is használja a világhálót. Természetesen a NordVPN nem hagyhatta ki a szolgáltatására vonatkozó kérdéseket sem, a válaszadók 31%-a akár 100 dollárt is fizetne azért, hogy névtelenül barangolhasson az Interneten.

Forrás: TechRadar / NordVPN

Te is törölnéd magad az internetről, ha megtehetnéd?

Titkosított kapcsolat, anonimitás – Mi is az a VPN és mire lehet használni?

https://leet.hu/husvet/

×