A 2018-as cím bukása után nem is lenne sok értelme.

A CD Projekt RED csapata kedd délután megerősítette, hogy az új Witcher univerzumban játszódó címük, a Project Golden Nekker nem teszi tiszteletét egyik modern konzolon sem. A Gwent kártyajáték spin-offjáról beszélhetünk, így szerencsére azért olyan hatalmas veszteség nem éri a játékosközösséget, ám bizonyára így is találkozhatunk majd szomorkodó Xbox, PlayStation vagy Nintendo Switch tulajdonosokkal.

A jelenlegi információk alapján a Windows-os verzió mellett az Android és iOS operációs rendszerekkel felvértezett telefonokon is futtathatjuk majd az újdonságot.

 

 

Nem véletlenül maradhatnak ki a szórásból a konzolos játékosok, a Gwent 2018-as bemutatása után nem sokkal, 2020 közepén a CDPR csapata lelőtte a PS4 és Xbox One klienseket. A stúdió egyik munkatársa azt is elárulta, hogy a folyamatos játékszolgáltatások és frissítések szállítása meglehetősen nehézkes volt a Sony és Microsoft konzolokra, főleg, hogy a játékosbázis kis része játszott csak azokon.

A CD Projekt Red januárban leplezte le a Project Golden Nekkert, melyben az egyjátékos élmény kap kiemelt szerepet, ellentétben a Gwent többjátékos felépítésével. A megjelenés pontos időpontja egyelőre nem ismert, a korábbi Witcher/Gwent címekből kiindulva októberre tippelnek a legtöbben. Remélhetőleg addig ízelítőt is kaphatunk a játékból, hiszen pár elejtett félmondaton kívül nem sokat tudunk a Project Golden Nekkerről. Ne feledjük, hogy a fejlesztők pár hete bejelentettek egy klasszikus értelemben vett Witcher folytatást is, mely Unreal Engine 5 alapokon nyugszik majd, abból nagy eséllyel már a konzolos felhasználók sem fognak kimaradni.

Forrás: TSA

A CDPR elárulta: Ezért készül Unreal Engine 5-ben a következő The Witcher

https://leet.hu/husvet/

×