A magyarok túlnyomó többsége így tesz, kutatta ki a Huawei, de ez még nem hipochondria, csak megbízunk az okosóráinkban. Nagyon.

Érdekes számokat produkált a Huawei reprezentatív kutatása, amely szerint tízből hat honfitársunk orvoshoz szalad, ha az okosórájának valamelyik alkalmazása bajt jelez. A HVG-n közölt adatok azt mutatják, hogy

a magyarok 42 százaléka hetente, harmaduk viszont naponta rápillant a kütyüben tárolt egészségügyi adatokra.

A megkérdezettek 88 százaléka erősítette meg, hogy az okosóra jó partner az egészséges életmód, illetve a rendszeres testmozgás bevezetésében, míg 50 százalékuk röviddel azután megérezte a pozitív változásokat, hogy rendszeresen viselni kezdte az eszközt.

Fotó: Huawei

Te mennyire bízol az okosórákban?

A többségnek nem mindig van igaza, de azért megfontolandó, hogy a magyarok háromnegyede – főleg a fiatalok és a diplomások – készpénznek veszik a csuklójukon mért adatokat. A kutatásban résztvevők 60 százaléka valószínűnek tartja, hogy segítséget kérne, ha aggasztó jelzést kapna az órájától, sőt, egy részükkel már meg is történt. Érdekes ugyanakkor, hogy

az egészségüket jellemzően elhanyagoló férfiak inkább kérnék ki az orvosuk véleményét (64 százalék) egy riasztás kapcsán, mint a nők (57 százalék).

A legjobban a pulzusunkat és a vérnyomásunkat szeretjük számon tartani az okosórákkal (70, illetve 65 százalék), viszont többségünk a lépésszámláló adatait is figyeli (61 százalék).

Mi azért megválogatnák a helyedben, hogy melyiket vegyük:

Komoly égési sérülést okoz egy népszerű okosóra – Mindenkinek visszafizetik az árát

https://leet.hu/husvet/

×