Több millió felhasználónak fizetik vissza az okosóra teljes vételárát, mert komoly égési sérüléseket okozhat.

A Fitbit még 2017-ben lépett be az okosórák piacára, és ugyan nem egy prémium kütyü, az alapvető funkcióit azért jól el tudja látni. Viszont nagyon úgy tűnik, hogy a használata közel sem veszélytelen, méghozzá olyannyira nem, hogy a vállalat az egyik típus összes boltokba került óráját visszahívja, a már megvásároltakért pedig visszafizetik a teljes vételárat.

A Fitbit Ionic típusú okosórák akkumulátora ugyanis hajlamos túlmelegedni, ami komoly égési sérüléseket is okozott közel 100 felhasználónak.

Az Ionic órák a vállalat egyik legrégebbi eszközei, melyeket eredetileg 5 évvel ezelőtt dobtak piacra. Az okosórát jellemzően Amerikában vették leginkább, amiből 1 millió darabot ki is szórtak, de körülbelül 693.000 a nemzetközi piacon is elkelt belőle. Ez most azt jelenti, hogy majdnem 1,7 millió Ionic árát fizetik vissza a tulajdonosoknak.

Az Egyesült Államokban 78 esetben érkezett jelentés égési sérülésekről: két esetben harmadfokú, négy esetben pedig másodfokú sérüléseket szenvedtek az órát viselők, míg a világ többi részéről 40 hasonló esetről számoltak be.

A Fitbit létrehozott egy külön támogatási oldalt is az Ionic-tulajdonosok számára, ahol egy regisztrációt követően segítséget nyújtanak a visszatérítéssel kapcsolatban. Ha esetleg van egy ilyen órád, akkor semmiképp se használd, és vedd fel a kapcsolatot a Fitbittel.

via – TechRadar, Android Police

15 perc alatt teljesen feltölt! – Olyan mobiltöltést hoz az Oppo, hogy pislogni se lesz időd

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×