Minden év áprilisában díjazzák a világ legjobb virtuális fotósát, aki a legcsodálatosabb képet készíti egy játékból.

A 2016 óta megrendezésre kerülő London Games Festival a világ egyik legizgalmasabb és legteljesebb videojátékos eseménye, amely többek között a BAFTA játékos díjátadójának is apropót szolgáltat. Azonban nemcsak 2021 legjobb játékait díjazták, hanem a Virtual Photo Challenge keretén belül a legkreatívabb videojátékos fotósokat és fotókat is.

A versenyre bárki a világon nevezhetett az alkotásával, kitétel pedig nem nagyon volt azon túl, hogy egy játékban kell készülnie. Három kategóriában lehetett indulni – absztrakt, portré vagy tájkép, a végén pedig az NVIDIA Studio és a The Fourth Focus legnevesebb szakemberei zsűrizték a pályaműveket, hogy eldöntsék, ki az év legjobb virtuális fotósa.

Az idei Virtual Photo Challenge-en olyan változatos játékokból készült alkotások jutottak az utolsó kalapba, mint a Cyberpunk 2077, a Ghostwire: Tokyo, a Ghost of Tsushima, a Horizon: Forbidden West, a Gran Turismo 7, a Control, az Outriders, a Hellblade, a Shadow of the Tomb Raider, a Nier: Automata, a Guardians of the Galaxy, a The Last of Us Part 2, a Division 2, a Star Wars Jedi: Fallen Order, vagy a Red Dead Redemption 2.

Az Év Virtuális Fotósa díjat végül Joe Meizies, a Rockstar vadnyugati remekéből készített csodaszép tájképéért vehette át.

Meizies jegyzi egyébként a Tomb Raider képet is, amely ugyancsak bejutott a legjobb művek közé, amelyek esélyesek voltak a főnyereményre. A virtuális fotós jutalma az NVIDIA jóvoltából egy GeForce 3080 Ti meghajtású stúdió laptop volt. Ha pedig kíváncsi vagy a legjobb alkotásokra, akkor az esemény hivatalos Google Drive-jában meg tudjátok nézni azokat is – legszívesebben az összeset kiakasztanánk a falra. 

Joe Meizies – Red Dead Redemption 2 | Virtual Photo Challenge 2022 – Az Év Virtuális Fotója

Kell egy király mém? Ez a mesterséges intelligencia elkészíti neked!

 

×