A Sony ismét letarolta a BAFTA-díjátadót: összesen hat kategóriában győzedelmeskedtek az exkluzív játékaik.

Pár héttel a filmes díjátadót követően (ahol bizony volt magyar siker is) a legjobb 2021-es játékoknak járó BAFTA-díjakat is kiosztották a tegnap este folyamán, aminek főszereplői ezúttal toronymagasan a Sony alkotásai lettek.

A díjátadó legtöbbet emlegetett, úgy nyilván legtöbb elismerést is bezsebelő játéka a PlayStation 5-exkluzív Returnal lett, amely összese négy kategóriát hódított meg. A Housemarquand csapata (ami abszolút megérdemli az elismerést) a hangzásbeli teljesítmény, a legjobb játék és a legjobb zene kategóriájában vehette át a BAFTA-díjat, valamint jutalmazták a főszereplőt alakító Jane Perry-t is, akinek ez az élete legelső BAFTA-díja.

A Sony másik PS5-ös büszkesége, a Ratchet & Clank: Rift Apart is magasan lett díjazva, ami a legjobb animációért és a legjobb technikai teljesítményéért kapott BAFTA-díjakat. Mellette szintén két jelölésében lett abszolút megérdemelten első az It Takes Two, ami a legjobb többjátékos és a legeredetibb játék/ötlet kategóriában győzedelmeskedett.

Ugyancsak két BAFTA-díjjal mehetett haza az Unpacking független fejlesztője is, az egyiket a legjobb narratívájáért kapta, a másikat pedig az ‘EE Game of the Year’ kategóriájában nyerte, ami az egyetlen, amit a játékosok szavaztak meg. Itt olyan alkotásokat utasított maga mögé, mint a Deathloop, a The Forgotten City, az It Takes Two, a Metroid Dread, és a Chicory: A Colorful Tale.

Mellettük még olyan játékokat tüntettek ki, mint a

  • Forza Horizon 5 – Legjobb brit fejlesztés
  • Chicory: A Colorful Tale – Legjobb családi játék
  • The Artful Escape – Legjobb művészi alkotás
  • TOEM – Legjobb debütálás
  • No Man’s Sky – Legjobban fejlődő játék
  • Before Your Eyes – a legjobb szórakoztatáson túlmutató játék (Game Beyond Entertainment)
  • Inscyption – Legjobb dizájn
  • Legjobb mellékszereplő kategóriában Kimberly Brooks a Psychonauts 2 Hollis Forsythe szerepéért  

Magyar siker az Oscaron! – Kiosztották a legjobb filmeknek járó aranyszobrokat

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×