Egy elemző új jelentése szerint a grafikus kártyák árai a jövőben valószínűleg „lezuhannak” a felfújt árcéduláikról.

Jon Peddie, aki a Jon Peddie Research (JPR) vezetője, a Graphic Speak számára írt cikkében (amelyet a Tom’s Hardware szúrt ki) osztotta meg legújabb gondolatait a GPU piacról, és különösen a PC-kbe szánt asztali kártyákról.

A jelentés tartalmaz egy érdekes elemzést az AIB-k átlagos eladási áráról, amiről írtunk nektek, de ez ki lett egészítve egy grafikonnal, amely azt mutatja, hogy az árképzés 2014 óta fokozatosan emelkedik, de igazán 2020 és 2021 során robbant fel.

Az Egyesült Államokban 2014-től 2019-ig azt láthattuk, hogy az asztali GPU-k átlagosan 270 dollár körüli árcéduláról 440 dollár körülire emelkedtek, de 2020-ban az átlagos eladási ár 650 dollár fölé ugrott, 2021-ben pedig tovább, körülbelül 780 dollárra – ami persze nevetséges, de mindannyian tudjuk ennek okait.

AMD RX 6000 és nVidia RTx 30xx ár képzése 2021 és 2022 között.

Peddie a következőket mondja: „A gamer – és bányász AIB-ek ára legalább 2x, talán 3x annyival nőtt, mint a notebook GPU-ké. Tehát a kínálathiányt ki kell zárni a PC-s AIB-árak emelkedésének okaként. Maradnak a bányászok, a scalperek és a kiskereskedők, akik felpumpálják az árakat. Ez nem vicc.”

Folytatja: „Kik járnak jól? Az olyanok, mint az Amazon, a NewEgg, a BestBuy és mások, akik a gyártó által javasolt kiskereskedelmi árnál (MSRP) 2x-3x magasabb áron árulják”.

A cikk azonban optimistán zárul, azzal az állítással, hogy „nagy a valószínűsége annak, hogy ezek a felfújt árak összeomlanak, mivel a játékosok egyszerűen nemet mondanak”, így az „árdrágítóknak” olyan grafikus kártyák maradnak, amelyeket nem tudnak eladni (vagy inkább kénytelenek lesznek veszteséggel eladni őket – milyen kár lenne).

Szóval úgy látszik már csak várnunk kell, hogy a lufi kidurranjon és visszatérhetünk a kerékvágásba?

Milyen videókártyát vennél, ha visszatérnének az árak?

Ezzel a motorizált gamer ággyal még csak meg sem kell mozdulnod

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×