Új közösségi oldal indítása helyett inkább többségi részesedéssel a „kedvence” fölött veszi át az irányítást.

Néhány nappal ezelőtt Elon Musk halálos komolysággal szavazásra bocsátotta a követői között, hogy a Twitteren megvalósul-e a szólásszabadság gyakorlata. A dolog súlyosságát mi sem bizonyította jobban, mint hogy a milliárdos tech-celeb külön felhívta a figyelmet rá, hogy a végeredménynek következményei lesznek, így jutottunk el 70-30 arányban a döntő többségi NEM-hez.

Ezután be is indultak a spekulálgatások, miszerint Musk az űr, az elektromos autók, az úthálózat, és az agyimplantátum után a közösségi médiába is beszállna. Most azonban kiderült, hogy milyen következménnyel is járt a szavazás és bejelentette,

hogy megvásárolta a Twitter részvényeinek 9,2 százalékát, amivel a Tesla-vezér lett a közösségi oldal legnagyobb részvényese.

Musk részesedése a Twitter pénteki záróárfolyama alapján 2,89 milliárd dollárt ért, valamivel nagyobb, mint a Vanguard tavaly év végi 8,8 százaléka, és jelentősen több, mint a platform alkotójáé és korábbi igazgatójáé, Jack Dorsey-é, aki mindösszesen 2,3 százalékos részesedéssel rendelkezik.

Musk ezzel a többségi tulajdonrészével jelentős befolyással bírhat a közösségi oldalra, vagyis olyan módosításokat, terveket, modelleket kezdeményezhet, amilyeneket korábban nehezményezett. A vélemény szabadsága mellett ilyen például a sokak által már régóta áhított szerkesztés funkció, amit Musk azonnal be is dobott a közösbe, mint ötletet.

Ez persze akár lehet egy tréfa is, hiszen a Twitter fejlesztői már régóta kísérleteznek hasonló lehetőséggel, valami oknál fogva viszont még nem valósult meg. Mindenesetre remekól példázza a helyzetet: Musk mostantól komoly befolyással bír a világ egyik legnagyobb közösségi oldalának működése fölött.

via – Mashable, Ars Technica

Eladási rekord: Úgy veszik a Teslákat, mintha ingyen adnák őket

 

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×