Hiába vannak gyártási nehézségei a Teslának, óriási és egyre nagyobb az igény az elektromos autóikra.

Elon Musk és a befektetők legnagyobb örömére olyan jól fogytak a Teslák 2022 első negyedévében, hogy egyúttal felállították a vállalat három hónapos eladási rekordját. A vállalat közleménye szerint az év első hónapjaiban összesen 310.048 járművet szállítottak le, amivel messze magasan megelőzték a tavalyi azonos időszakot, illetve valamivel javítottak az előző negyedéves eladásokon is.

Ennyi autót a Tesla még sosem adott el egy negyedévben.

Mindezt úgy, hogy közben Elon Musk folyamatosan ellátási és gyártási nehézségekről számolt be, de múlt hónapban két napra a shanghaji gyáregységet is be kellett zárnia. Ennek megfelelően a termelés sem abban az ütemben haladt, ahogyan azt eredetileg tervezték.

A Teslák mindentől függetlenül remekül fogytak, amelyekből javarészt a Model 3 és Model Y típusú autókat keresték. Ez a két modell tette ki az eladások mintegy 95%-át, ami összesen 295.324 darabot jelent, míg a Model S és X már kevésbé pörgött, belőlük 14.724 példány talált gazdára.

Ezek a számok 68%-kal túlszárnyalták a 2021 első negyedéves eladásokat, amikor három hónap alatt 180.338 autót gyártottak, és 184.800-et szállítottak. Az év utolsó negyedévére azonban nagyon megtáltosodott a Tesla, amikor már 308.600 elektromos autót tudtak eladni, természetesen változatlanul nehéz körülmények között.

Hamarosan azonban még ennél is jobb eladási mutatók jöhetnek, ugyanis a múlt hónap végén – keményebb csúszást követően – megnyílt a Tesla legújabb Gigafactory-ja Berlin mellett, ahonnan az Európai piacot próbálják meg teljes egészében kiszolgálni. Ide egyébként új munkavállalókat is keresnek, mivel évi 500.000 Tesla legyártását tervezik.

Hamarosan mindent ellepnek a Teslák – Megnyílt a Tesla első európai gyára

 

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×