9000 dolgozni akaró ember jelentkezését várják még a Tesla-gyárba, ahonnan az európai piacot szeretnék ellátni Elon Musk elektromos autóival.

A mai napon megnyílt Elon Musk elektromos autóit készítő Gigafactory-k negyedik, egyben Európa legelső Tesla-üzeme Németország fővárosa, Berlin mellett.

Az esemény óriási lépés a Tesla európai terjeszkedésében, így hát nem csoda, hogy a megnyitót a különc milliárdos, Elon Musk is végigbulizta. És nem is akárhogyan: a vállalat első embere a helyszínen adta át az első 30 kiguruló Tesla Model Y típusú kocsikat a büszke tulajdonosainak.

Az örömködésre pedig bőven van is oka. Eredetileg ugyanis már tavaly meg kellett volna kezdődnie a gyártásnak, de előbb környezetvédelmi okok, aztán a koronavírus és a nyomán keletkezett ellátási nehézségek miatt nem tudtak a tervezett ütemben haladni a munkálatokkal. A vállalat végül e hónap elején kapta meg a gyártás megkezdéséhez szükséges ideiglenes engedélyeket.

A Tesla reményei szerint a Gigafactory Berlin-Brandenburgban viszonylag gyorsan sikerül majd heti 1000 járműre felpörgetni a termelést, és jövőre sikerült elérniük a tervezett évi 500.000 Tesla legyártását. A Reuters szerint ehhez már 3000 munkavállalót vettek fel, de a gyár teljes kapacitással majd csak 12.000 alkalmazottal fog működni.

Ez pedig nagyon fontos mérföldkő, hiszen az európai piacra súlyos szállítási költségek árán tudott csak Teslákat szállítani a többi Gigafactory-ból, Sanghajból, New Yorkból, és Nevadából. Egy ötödik Tesla-üzem is készül, amelyet Texas-államban húznak fel, ami Kalifornia elhagyásával ez lesz a vállalat központja is.

Ha téged is érdekel egy állás a németországi Tesla-gyárban, akkor a hivatalos oldalon található álláshirdetések között tudsz csemegézni a pozíciókból.

via – The Verge

Egyetemisták építették meg a világ első és egyetlen működő elektromos Batmobilját

×