Bíztató hírek érkeztek Európából.

Múlt héten már megtekinthettük egy kimutatást az egyre csökkenő VGA árakkal kapcsolatban, ám akkor még csak az amerikai piacot vizsgálva. Szerencsére a 3DCenter csapata ezúttal sem volt rest és összegyűjtötte, kielemezte az osztrák és német boltok árlistáját, melyek talán egy fokkal közelebb állnak a hazai piachoz. A 3DCenter grafikonja hosszú múltra tekint vissza, 2021 januárja óta figyelik az ágazat minden egyes rezdülését, legyen szó akár Nvidia, akár AMD kártyákról.

15 hónapos mélyponton az árak, pár héten belül pedig további zuhanást várhatunk!

Egyre biztatóbb a grafikon

A grafikonon zöld színnel olvashatjuk le az Nvidia kártyák árainak alakulását, míg pirossal értelemszerűen az AMD VGA-két. Sárga vonallal az Ethereum árfolyamot követhetjük nyomon, míg a szaggatott kék vonal a kártyák elérhetőségét jelzi. Jól látható, hogy 2022 márciusának végére már a grafikon tetejét érinti ez, így elérhetőséget érintő gondokkal egy ideig nem kell számolnunk. Jelenleg átlagban az MSRP (ajánlott fogyasztói ár) 125%-át fizetjük ki a kártyáknál, mely még mindig eléggé kellemetlen felár, de pár hónappal ezelőtt sokan örültek volna már ennek is.

A TechRadar további jó hírekkel is szolgált. Tyler Davies, a Box.co.uk munkatársa abban bízik, hogy május elejére elérhetjük a 100% körüli MSRP árat is, így hosszú hónapok után végre felár nélkül vásárolhatunk videókártyákat. Sajnos addig még rengeteg külső tényező beleszólhat az árakba, de már egyre többször láthatjuk felcsillanni a fényt az alagút végén.

Forrás: Videocardz

Hatalmas bajban az Apple: Elérhetővé válhat az Epic Games Store az iPhone-okon

×