A várva várt Rengar változások melett, Tryndamere korai játékának nyomása is változik a League of Legends 12.6-os frissítésben.

Rövid szünet után hamarosan érkezik a League of Legends 12.6-os frissítése, ezúttal rengeteg változtatással, amelyek a Solo queue-ban és a profi játékban túl- és alulteljesítő bajnokokat kezelik – és a régóta várt Tryndamere-nerfekkel.

Riot Phlox, a League Summoner’s Rift csapatának dizájnere ma egy új patch-előzetest tett közzé, amelyben dokumentálja a 12.6-os patch március 30-án megjelenő rengeteg változását. Ezek között szerepelnek a top lane kevésbé népszerű bajnokainak buffjai, valamint a dzsungel-metából kiesett Rengar jelentős módosításai.

Nézzük is mit hoz a nagy szünet utáni frissítés.

 

Azir szintenkénti életerő-buffja azért került előtérbe, hogy segítsék a laningjét, mivel gyakran könnyen büntetik, amiért nehéz elsajátítani. A top lane-en Darius ultija jelentősen több sebzést fog okozni minden rangon, míg Jax némi plusz alap életerővel és sebzéssel fog rendelkezni a W-jén.

Nidalee jelentős buffokat kap, amivel felzárkózik a többi junglerhez. Emberi formában lévő W-jének manaköltsége minden rangon csökken, és a puma formájában lévő W-je nagyobb hatósugárral rendelkezik majd. Így könnyebben leküzdheti az olyan campeket, mint a Krugs és a Raptorok. Emberi formájú E-t is nagyobb hatótávolságban lehet használni, és a manaköltsége is csökken a későbbi rangokon.

Eközben a jungle macskája a 2022-es szezonban nehezen tudott nevet szerezni magának, így kénytelen volt végignézni, ahogy más junglerek felvirágoznak. Ezért Rengar a 12.6-os patchben átfogó változásokat kap, modernizálva a passzívját és több critical strike sebzést biztosítva neki. A legfontosabb, hogy Rengar E és ultija true sightot biztosít a célzott ellenségekre, valamint egy kis sugarú körben körülöttük, így tisztában van a prédája körül leselkedő veszélyekkel.

Az egyik bajnok, aki mások rovására vette át a junglet, Hecarim, aki az elmúlt hónapban egyre nagyobb számban jelent meg mind a Solo Queue-ban, mind a profi játékban. Jelenlétének mérséklése érdekében a 12.6-os javításban a Q és E sebzése nagymértékben csökken a későbbi rangokon, ami megnyit néhány lehetőséget a counterplayre.

Tryndamere, aki már hónapok óta kötelező választás a top lane-en, megnehezíti a counterplay-t, ha előrébb kerül. Hogy kissé csökkentsék az erejét, de megőrizzék az általános identitását, az E-jéhez biztosított cooldown-csökkentés lerövidül, míg az ultimate-jának a korai rangokon megnő a cooldownja.

És természetesen érkezik az Anima Squad!

Futurisztikus, cuki és halálos – Megérkezett a LoL várva várt skincsaládja

 

A játékosok hamarosan tesztelhetik a League 12.6-os javítást kísérő bajnoki változásokat a PBE-n. Ez a patch március 30-án jelenik meg az élő szervereken, de lehet, hogy másképp fog kinézni. Mivel ez a patch-előzetes csak előzetes változásokat határoz meg.

Melyik változásnak örülsz a legjobban?

Nuke, sustain, poke – Íme az 5 legjobb mid laner a LoL 12.5-ös frissítésében

×