Egyre többen kezdenek el beszélni a PS5 Próról, pedig a Sony még a 2020 végén megjelent alapgépéből sem tud eleget gyártani.

Ugyan az erősebbik PlayStation 5 még csak szóbeszéd szintjén létezik, az elmúlt évek hipergyors technológiai fejlődését, illetve a játékipar ehhez való alkalmazkodását látva egészen valószínű, hogy záros időn belül elő fog lépni a pletykák árnyékából.

Erre utaló nyomok pedig már akadnak, március elején például a TweakTown szúrt ki érdekes Sony-s konzolszállítmányokat. Ezúttal azonban egy ipari bennfentes, a RedGamingTech csatorna videósa, Paul Eccleston szállította az új PS5 Pro mendemondákat, amely megjelenésére szerinte nem is kell már olyan sokat várni.

Eccleston információi szerint a Sony 2023 végén, esetleg 2024 elején tervezi boltokba küldeni a felturbózott PS5-öt.

Ezeket a dátumokat egyébként több, tőle és egymástól teljesen független szivárogtató is meglebegtette már, ami azért tűnhet reálisnak, mert nagyjából beleillene az előző generációs sémába, amikor a PS4 megjelenése után szintén 3 évet kellett várni a Pro változat bemutatkozására.

Eccleston továbbá azt is tudni véli, hogy a PS5 Pro fejlesztése során nagy figyelmet fordítanak a következő generációs VR-eszközre, a PS VR2-re, illetve minimum 2,5-ször nagyobb teljesítményre lesz majd képes, mint a jelenleg „vanilla modokkal” kihajtott alapgépek. Ez utóbbi azt is jelenti, hogy ray tracing mód mellett magasabb képkockát per másodperc tud majd kipréselni a legújabb játékokból.

Ahogyan ilyenkor mindig, úgy most is hangsúlyozom, hogy mindez csak pletyka, még akkor is, ha maga a szivárogtató is meg van győződve az igazáról. Hivatalos infókat és adatokat majd csak a Sony bejelentései után fogunk tudni mondani, amit a jelenlegi chiphiányt tekintve szinte biztosan nem fog elsietni a vállalat. Vagyis teljesen fölöslegesen találgatunk a letűnő generációra alapozva, hiszen akkoriban a gyártást negyedannyi probléma sem hátráltatta, mint most.

Mindeközben a PC-s piac szépen és hihetetlenül gyorsan erősödik:

Megérkeztek az első mérések – Ilyen erős lett az AMD új csodaprocesszora

×