Heteken belül a polcokra kerülhet.

Az AMD pár hete bejelentette, hogy a Ryzen 7 5800X3D névre hallgató processzoruk április közepén érkezhet meg a boltok polcaira. Ez lesz az első hivatalos debütálása a 3D V-Cache névre hallgató megoldásuknak, mely sokat dobhat a processzorok játékokban tapasztalható teljesítményén. Gyakorlatilag egy extra gyorsítótárról beszélhetünk, melyet a már korábban bizonyított 5800X chipjére forrasztottak rá. Az AMD ezt már az eredeti CPU kiadásakor megtervezte, így többletköltség és fejlesztés nélkül érkezhet az extra változat.

Kiszivárogtak az első mérések, már Geekbench-ben is mérhető a különbség!

Geekbench mérés

Sokan úgy gondolták, hogy a 64 MB plusz gyorsítótár játékokban lesz majd érezhető, a szintetikus méréseknél nem, ám nem is tévedhettek volna nagyobbat. A Geekbench weboldalán felbukkant mérések alapján 10%-ot ver az eredeti 5800X processzora az 5800X3D, úgy, hogy az AMD korábban már kijelentette, hogy egyáltalán nem tuningolhatjuk majd az újdonságot.

Az első, valós körülmények közötti mérésekre még várnunk kell, ám az AMD a világ legerősebb gamer kategóriájú processzorát tervezi kiadni az 5800X3D személyében. Közben az Intelt sem kell féltenünk, hiszen javában készítik elő a 12900KS nevet viselő bestiát, mely válogatott chippekkel és 5Ghz feletti órajellel hódítaná vissza a címet.

Forrás: WCCFtech

Ne használd ezt a Windows-aktivátort, mert valójában az egyik legdurvább trójai

×