A PS5 Pro/Slim kereskedelmi forgalomba kerülésétől még egy kicsit messze vagyunk, de a Sony már gőzerővel dolgozhat a felfrissített masinákon.

A PlayStation 5 erősebbik és a karcsúbb verziójáról – abszurd mód – már az alapgépek megjelenése előtt lehetett hallani, amit a globális chiphiány tekintetében is korainak érezhettünk egy kicsit.

Persze még ha léteznének, akkor sem kerülnének a boltokba egyhamar, elvégre olyan friss konzolgenerációról van szó, amire egyelőre még alig vannak kizárólagos exkluzívok, nemhogy olyan címek, amelyek miatt indokolt lenne egy még erősebb masina. Az viszont elég valószínű, hogy lesznek majd felfrissített modellek, amelyek ha a következő 1-3 évben jelennének meg, akkor bizonyosan dolgoznak már rajta.

A TweakTown például egy erre utaló rejtélyes játékkonzol prototípus szállítmányra lett figyelmes a vevői és beszállítói adatokat listázó hivatalos amerikai oldalán.

A szállítmány leírását nem bonyolították túl, amiben csak annyit olvashatunk, hogy valamilyen Sony videojátékkonzol prototípusról van szó, melyeket még 2021 novemberében jegyeztek be, és amiket Angliából az amerikai Norfolkba küldtek. A főkönyvben a csomagokat #981700 HS-kóddal jelölték, amelyet jellemzően az otthoni videojátékokkal kapcsolatos termékekhez rendelnek, továbbá azt is sejthetjük, hogy az összesen 694 kilós pakk nem kevés masinát rejthet.

Ennél többet azonban már nem tudunk, vagyis minden más már csak spekuláció. Ezek a gépek lehetnek akár régebbi PS5 prototípusok is, bár ez kevésbé lehetséges, ellenben a PS VR2-vel, amiről már tavaly nagyjából akkortájt kezdtek el pletykálni, de csak idén januárban jelentették be, és csak most februárban mutatták meg a közönségnek.

Mindemellett az is könnyen lehet, hogy tényleg valamilyen továbbfejlesztett PS5-ről van szó, hiszen (ahogyan már fentebb is írtam) ha a Sony az elkövetkező pár évben szeretne egy frissített modellt is kiadni, ami nagyon is valószínű, akkor azon már most, sőt, az alapgép megjelenése óta gőzerővel kell dolgozzanak. Hogy ez a Pro vagy a Slim, esetleg egyik sem, azt sajnos csak később fogjuk majd megtudni.

Jobb lesz, mint a Game Pass? – Ennyibe kerülhet majd az új PlayStation előfizetés

 

https://leet.hu/nonap/

×