A Sony minden újgenerációs funkciót beépített a PS VR 2-be, ami nem csak 4K-s felbontást, de még haptikus visszacsatolást is tud.

A Sony – a Microsofttal ellentétben – úgy döntött, hogy képviselteti magát az idei CES-en, melyen megannyi izgalmas újdonság mellett végre hivatalosan is leleplezték az újgenerációs PlayStation VR-t, a PS VR 2-őt.

A gyártó kifejezetten az új konzolja mellé tervezett virtuális valóság headsetjéről egy ideje már pletykálgattak, ahogyan arról is, hogy az egyik első zászlósa a platform egyik legsikeresebb exkluzív címe, a Horizon: Zero Dawn, vagy egy ahhoz nagyon szorosan kapcsolódó játék lehet.

Nos, mint kiderült, minden korábbi szivárogtatás nagyjából igaz volt: a PS VR 2 megújult technológiával és kontrollerrel egy teljesen új, a Horizon világában játszódó VR-exkluzív játékkal érkezik hamarosan. Hogy pontosan mikor és mennyibe fog kerülni, még nem tudni, a technikai paraméterekről azonban már bő nyállal osztottak meg infókat.

Haptikus visszajelzés, szemkövetés és 4K

Ahogyan az várható volt, a PS VR 2 is fel lesz vértezve a Sony forradalmi haptikus visszajelzéses technológiájával, aminek köszönhetően minden eddiginél immerzívebb VR-élményben lehet részünk. A Sony szerint a felhasználók „érezhetik a karakter megemelkedett pulzusát a feszült pillanatokban, a karakter feje mellett elhaladó tárgyak zúgását, vagy egy jármű lökését, amikor a karakter előre száguld”.

A szemkövetést is hasonló funkcióként kezelik majd a játékok, ami azt jelenti, hogy a játékbeli karakterek látni fogják és reagálhatnak arra, hogy merre nézünk. Emellett a „foveated rendering” technológiát is megemlítik, ami attól függően, hogy merre pislogunk dinamikusan állítja a pixelszámot és a homályosságot.

A PS VR 2 továbbá 90 és 120 Hz-es képfrissítéssel 4K-s felbontás megjelenítésére is képes lesz, ami egy OLED kijelzőn fog történni – természetesen HDR támogatással megtoldva. Az egyetlen negatívum, hogy mindezekért cserébe a fejest kábellel kell majd csatlakoztatni a konzolhoz, ami ezen a téren elmaradás az Oculushoz képest.

Illetve a már ismert-látott új formatervvel megáldott kontrollereket is kapunk, melyet PlayStation VR2 Sense Controllersnek neveztek el, és hasonló nagyszerű funkciók kerültek bele, mint a DualSense kontrollerbe.

Az egészet pedig megfejelték az egyik első PS VR 2 játékkal, ami egy teljesen új, a Horizon világában játszódó IP lesz, Horizon VR: Call of the Mountain címen, amihez egy rövidke előzetest is csatoltak:

 

Ezt láttad már?

Íme minden idők legbénábban kinéző játékkonzoljai, amikkel nem villogtunk

 

https://leet.hu/akcioeso/

×