A Sony egy teljesen újszerű, az eddiginél sokkal immerzívebb VR-élményt ígér a PS VR2-vel, amit nézegetve egyre jobban el is hiszünk neki.

A Sony még a januári CES-en egy teljesen új Horizon játékkal karöltve jelentette be a VR headsetjük következő generációját, a PS VR2-t, de az új virtuális valóság szemüveget akkor nem mutatták meg a közönségnek. A specifikációkon túl csupán a pletykált, majd egy szabadalommal lebukott, a PS5 újgenerációs élményéhez alakított irányítók prototípusát ismerhettük meg

Most azonban teljes valójában is leleplezték a PS VR2-t, ami nemcsak jobb, de csinosabban is néz ki az elődjénél.

First look: the headset design for PlayStation VR2

Kép: Sony

A PS VR2 teljes egészében a PS5 termékcsalád dizájnja alapján készült, ami ez esetben a színösszeállítás mellett a formatervben érhető tetten. A külcsín azonban semmit sem számít, ha használhatatlan az eszköz, de emiatt egy pillanatot sem kell aggódnunk.

A Sony szerint a tesztek során nagy figyelmet szenteltek az ergonomikus kialakításnak, gondosan kiegyensúlyozták a headset súlyát, amitől könnyebb lett mint az előző modell, de a korábban már jól bevált állítható fejpántot is megtartották. De akadnak újabb kényelmi funkciók is, mint például a lencseállító tárcsa, amivel a szemek közötti láthatóságot optimalizálhatjuk lencsék távolságának egyedi beállításával.

Kép: Sony

A PS VR 2 továbbá 90 és 120 Hz-es képfrissítéssel 4K-s felbontás megjelenítésére is képes lesz, ami egy OLED kijelzőn fog történni – természetesen HDR támogatással megtoldva. Természetesen a PS5-el debütált haptikus visszajelzés sem maradhatott ki, amit nemcsak az új kontrollerekben, hanem magában a fejesben is megtalálunk, ahogyan a szemkövetéses funkciók is egészen újszerű játékélményt ígérnek.

Ezért viszont adóznunk is kell a PS VR „legnagyobb” hibájával, a kábellel, amit a fül mögötti tarkórésznél vezettek el, hogy kevésbé legyen zavaró játék közben.

A Sony azt is elárulta, hogy a PS VR2 fejlesztői készleteket már eljuttatták a stúdióknak, így már gőzerővel dolgoznak a VR-játékok következő generációján. Ezek ugyan nagy szavak, azonban a prezentált eszköz valóban olyan izgalmas funkciókkal rendelkezik, amelyektől bátran remélhetjük a VR-játékok hosszú évek óta ígért felemelkedését. ezért is olyan szomorú, hogy megjelenési dátumot még mindig nem tudunk.

Kapaszkodj, mert ez erős lesz: PS5-re is megjelenhet a Half Life: Alyx

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×