Az orosz influenszerek fellélegezhetnek, két orosz fejlesztő gyorsan összedobott egy Instagram-klónt.

Kevesebb mint egy héttel azután, hogy az orosz kormány – válaszul a szankciókra – a Meta legtöbb közösségi alkalmazását digitális vasfüggöny mögé zárták, orosz fejlesztők már a saját fotómegosztó Instagram-klónjukat készülnek elindítani.

Erre pedig nemcsak a piaci résük van már meg, hanem hamarosan a joguk is, ugyanis az orosz kormány egy olyan törvényjavaslatot készül elfogadni, amely lényegében zöld utat adna bizonyos digitális tartalmak és szabadalmak másolására. Alexander Zobov és Kirill Filimonov orosz fejlesztők pedig azonnal lecsaptak a kínálkozó lehetőségre, sőt, az alkalmazásuk kinézetével, de még a nevével is fityiszt mutatnak Mark Zuckerbergnek.

Így néz ki a Rossgram regisztrációs felülete | Kép: Gizmondo

A fejlesztők elmondták, hogy a képmegosztó közösségi oldaluk tulajdonképpen pontosan úgy fog működni, mint az Instagram. Ezt jelképezendő nevezték el Rossgramnak, alakították ki a színvilágot és a logót is. Az orosz influenszereknek még monetizációs lehetőségeik is lesznek, jelenleg pedig azon dolgoznak, hogy az Instagramos tartalmakat valahogy át tudják vinni a Rossgramra.

Az orosz Insta-klón elméletileg március 28-án rajtol el Androidon és iOS-en, ami azt jelenti, hogy vagy nagyon régóta készülnek vele, vagy sebtében dobták össze.

Külön érdekesség, hogy a Rossgram mögött álló Alexander Zobov saját elmondása szerint pont ugyanott tanult, mint a Telegramot és a Facebook-klón Vkontakte-ot is jegyző Pavel Durov. A március végi indulás emellett azt is jelentheti, hogy a kalóz-törvényt nagy eséllyel el fogja fogadni az orosz kormány, ami nyomán még számos más nyugati alkalmazást és digitális terméket másoló orosz program születik majd.

via – Gizmondo, DigitNews

Kifosztották az Apple-t – Teljesen elkapkodták az olcsóbbik iPhone-t

 

https://leet.hu/termekek/konzolok/?price=&pa_gyarto=venom&stock=

×