Nagyon úgy tűnik, hogy az új olcsósított iPhone modell is legalább akkora siker lesz, mint az előző két SE készülék.

Az iPhone SE az előzetesen felröppent pletykák és várakozások ellenére nem a korábbi SE modell árán, hanem nem kicsit drágábban, közel 200.000 forintért kerül a boltokba. Mindennek tetejébe pedig még pontosan úgy is néz ki, mint a 2017-es iPhone 8, ami a még korábbi, 2014-es iPhone 6-os újrahasznosított kiadásának tűnt – legalábbis a dizájn tekintetében.

Sokan emiatt azt prognosztizálták, hogy az új készülék nem lesz olyan sikeres, mint elődje, most azonban úgy állunk, hogy az előrendelések megkezdése utáni 3. napon már teljesen kifosztották az Apple-t, az összes SE 2022-őt elkapkodták. 

Ennek nem nehéz megfejteni az okát: az új, még így is kedvező áron kínált iPhone SE 2022-t (vagy 3-at, ahogy tetszik) az Apple legmodernebb chipje, az A15-ös hajtja. Lényegében emiatt is lett drágább (+infláció), ami azért is nem zavarhatja az új SE tulajokat, mert ezzel voltaképp kenterbe veri az összes Androidos konkurenciát a kategóriájában. Bizony, nem elég, hogy 5G-képes, de sebességben simán előzi a Galaxy S22-t is.

Persze, aki ismeri az SE-szériát, annak ez a hír aligha lehet meglepő, hiszen az iPhone középkategóriát célzó telefonjai mindig őrületes sikernek örvendenek, nézzenek ki bárhogyan. Az SE 2 például 2020-ban több mint 24 millió példányban kelt el. Sőt, ugyanez a modell tavaly a Counterpoint adatai alapján túladott a Xiaomi 9 és az iPhone 13 Pro Maxon is, mellyel a 8. legjobban fogyó okostelefon lett a világon.

Ez összesen 22,2 millió eladott SE 2-t jelent, vagyis összesen 46 milliónál is több iPhone SE 2 talált büszke gazdára.

Counterpoint's Global Top 10 Best-selling Smartphones, 2021

Természetesen nem kell pánikba esni, ha te is szerettél volna benevezni egy újabb SE-modellre. Az Apple saját készletei ugyan elfogytak, de a boltokban és a szolgáltatóknál nagy eséllyel fogsz még találni egyet-kettőt a megjelenés napján.

Hogy a következő tételeket pontosan mikor fogják feltölteni, azt viszont nem tudni, de ez valószínűleg folyamatos lesz. Addig legalább lesz idő eldönteni, hogy a három szín közül melyik a szimpatikusabb, illetve hogy mekkora háttértárra van szükségünk az elkövetkező két évre, amikor is várhatóan bemutatják az iPhone SE 4-et.

via – BGR

Az Apple szerint nem túlzás 70.000 forintot elkérni egy kábelért

 

https://leet.hu/termekek/konzolok/?price=&pa_gyarto=venom&stock=

×