Az Nvidia kibertámadása után úgy látszik, hogy a problémák egyre csak fokozódnak.

A közelmúltbeli kibertámadás csúnyán odatett az Nvidianak, nem volt elég, hogy a hackerek feltörték a szervereket, még a DLSS 2.0-át is kiszivárogtatták az internetre.

Ám úgy látszik, hogy ennek nincs vége, mivel a támadásból származó NVIDIA lopott kódaláíró tanúsítványait egy újfajta rosszindulatú szoftver kifejlesztésére használják, amely a Windows PC-k számára „megbízhatónak” tűnhet.

 

A hackercsoport révén kiszivárogtak a világhálóra a kódaláíró tanúsítványok. A tanúsítvány lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy digitálisan aláírják a futtatható fájlokat és az illesztőprogramokat, így a Windows és a végfelhasználók ellenőrizni tudják a fájl tulajdonosát, és azt, hogy nem egy harmadik fél manipulálta-e azokat.

Ezek 2014-ben és 2018-ban lejártak, de a Windows PC-k még mindig úgy látják, hogy azokat az illesztőprogramok aláírására használják.

Az egyik ilyen kártevő, amely a VirusTotal vírusirtó szolgáltatóhoz került, a Quasar RAT (remote-access trojan) egy NVIDIA tanúsítványokkal aláírt változata. A RAT a háttérben működik, és távoli hozzáférést biztosít egy írási-olvasási hozzáféréssel rendelkező támadócsoport számára, amely aztán bármit megtehet az adatok ellopásától kezdve az adatok titkosításával történő váltságdíjkiszabásig.

Ezért fokozottan figyeljük a GeForce-driverek letöltésekor, és inkább támaszkodjunk az automatikus frissítésekre, vagy menjünk biztosra, hogy az Nvidia hivatalos weboldalát

Nem árt tehát odafigyelni a GeForce-driverek letöltésénél, és mint mindig szorítkozzunk az automatikus frissítésre, vagy az Nvidia hivatalos weboldalára.

Te tudod, hogy melyik a legnépszerűbb videokártya?

Neked milyen van? – Ezek a legnépszerűbb videokártyák 2022 első negyedében

https://leet.hu/nonap/

×