A Steam havonta közli a hardware használati-szokásokat, így most az is kiderült, mely videokártyákat használják a legtöbben mostanában.

Ahogy az sokatoknak nem meglepő, az Nvidia GeForce GTX 1060 még mindig az élen van. Ez a videókártya nagyon népszerű terméknek bizonyult az Nvidia számára. 2016 júliusában jelent meg, kb. 60.000 forintos áron, ami hozzájárult ahhoz, hogy gyorsan piaci részesedést szerezzen.

A Steam játékosok számára 2017 óta ez a vezető grafikus kártya, annak ellenére, hogy a GPU benchmarkjaink szerint nagyjából a GTX 1650 Super teljesítményével azonos szinten van.

A GeForce GTX 1060 2018 márciusában 13,62%-os piaci részesedéssel jól megalapozottan vezette a listát. Még mindig tartja magát, bár csökkentett előnnyel, és a Steam piaci részesedése most 7,99%. Érdekes látni, hogy a múlt hónaphoz képest némi emelkedésnek örvendett, bár ez lehet, hogy csak a mintavételezés hibája.

Steam hardware és software felmérés 2022 február.

Az Nvidia xx60-as kártyái hagyományosan magasan szerepelnek a Steam Hardver felmérésében, valószínűleg azért, mert ez a tökéletes mid-range kártya a játékosok számára, illetve úgy gondolják, hogy a 1060 sikere után nem lehet mellényúlni a következő generációban sem.

Forrás: tomshardware

Ám a 1060 még mindig tartja a frontot, és ez valószínűleg az itthon – és mindenhol, tapasztalható árazást miatt is van. Emellett a 1060 még mindig egy stabil videókártya a legtöbb játékhoz, amivel mostanában játszanak az emberek.

Remélhetőleg a videókártya-piac visszatér a kerékvágásba, így az emberek nyugdíjba tudják vonultatni a jó öreg megbízható 1060-asukat.

Neked milyen videókártya dorombol a gépedben?

Megszóltalt az Nvidia – Ekkor érkezik a jelenlegi generáció legerősebb videókártyája

https://leet.hu/nonap/

×