A hírek szerint az angol Premier League (EPL) labdarúgóklubja, a Manchester City a legelső metaverse-ben stadiont a fogja megépíteni.

Az TweakTown beszámolójából kiderül, hogy a Manchester City hároméves partnerséget kötött a Sony-val, amely virtuális valóság szakértőket biztosít, akik segítenek majd a klubnak az Etihad Stadion virtuális valóságban történő újjáépítésében. Bár a projekt még nagyon korai stádiumban van, a virtuális szakértők már ellátogattak a stadionba, hogy digitálisan feltérképezzék azt,

így megkezdődhet az újjáépítés folyamata a virtuális valóságban.

Etihad Stadion

A Manchester City úgy véli, hogy a szeretett stadion virtuális valóságban történő újjáépítése további bevételi forrásokat hoz majd, mivel a világ minden tájáról érkező szurkolók otthonuk kényelméből élvezhetik majd az élő mérkőzést és a stadion hangulatát. A klub emellett azt is fontolóra veszi, hogy a szurkolók a metaversen belül találkozhatnak profi játékosokkal, valamint olyan termékeket is vásárolhatnak, amelyek a való életben egyébként nem kaphatók.

„Az egész lényege, amit el tudnánk képzelni a metaverzummal kapcsolatban, hogy újraalkothatsz egy meccset, élőben nézheted a meccset, különböző szögekből, más-más módon részese lehetsz az eseményeknek, és annyian tölthetitek meg a stadiont, amennyire csak akarjátok, mert korlátlan, teljesen virtuális. De azt is te irányítod, hogy mit akarsz nézni az adott pillanatban. Nincs egyetlen közvetítési nézőpont, a stadion bármelyik szögéből nézheted a meccseket. A határ a csillagos ég” – mondta Nuria Tarre, a City Football Group marketing és szurkolói elkötelezettségért felelős vezetője.

„A meta kemény definíciója az, hogy önfenntartó gazdasággá válik. Ahhoz, hogy valóban metaverzum legyen, egy új világnak kell létrejönnie. Tesztelhetjük, hogy a rajongóknak milyen „étvágya” ebben az univerzumban. Hogyan fognak vásárolni? Valódi pénzzel? Kriptopénzzel? Még nem tudjuk, hogy meddig fogunk elmenni. Az első lépés maga a környezet felépítése. Építünk egy virtuális Etihad Stadiont, amely hasonló lesz a maihoz, de valószínűleg futurisztikusabb lesz” – folyatta Tarre.

Neked tetszik az ötlet?

A Facebook-Meta egyik vezetőjét buktatta le a pedofilvadász YouTube-csatorna

https://bit.ly/3JFrSnw

×