A francia vállalat elnöke korábban még határozottan kiállt a függetlenségük mellett, most azonban már nem határolódik el egy lehetséges felvásárlás ötletétől.

Nem igazán volt még egy akkora felvásárlási hullám a videojáték-iparban, mint az utóbbi másfél hónapban.

Az évet azzal kezdtük, hogy a Take Two megvette az egyik legnagyobb mobilpiaci szereplő Zyngát, amire aztán a Microsoft kontrázott rá minden idők legnagyobb akvizíciójával, amikor bekebelezte az Activision Blizzardot. Ezeknél kisebbet szólt ugyan, de nem kevésbé fontos, hogy a Sony a Bungie felvásárlásával mutatott fityiszt a riválisának.

Ezután nem meglepő módon azonnal beindultak a találgatások, hogy ki lehet a következő célpontja a játékipar mágnásainak, így került célkeresztbe megannyi más közepes és kisebb stúdió mellett az EA és a Ubisoft. Igen ám, csakhogy előbbi azért elég nagy falat volna mindenkinek, a francia kvázi családi vállalat azonban sokkal reálisabb opció lehet, mint azt eddig gondoltuk.

A Ubisoft a napokban megtartotta a legutóbbi, harmadik negyedéves pénzügyi eredményeit ismertető eseményét, amelyen a számadatok mellett Yves Guillemot elnök tulajdonképpen tálcán kínálta fel a vállalatát a Microsoftnak és a Sony-nak.

Persze értelmezéstől is függ, bár azt nehéz félreérteni, amikor is azt találta mondani, hogy ha esetleg valaki tenne értük egy szaftos ajánlatot, akkor azt nem utasítanák el azonnal. Sokkal inkább előterjesztenék a részvényeseknek, majd az igazgatótanáccsal közösen alaposan megfontolnák az adódó lehetőséget.

„Mindig is a játékosok, az alkalmazottak és a részvényesek érdekeit szem előtt tartva hoztuk meg döntéseinket. A Ubisoft tehát független, hiszen megvan a tehetségünk, az ipari és pénzügyi méretünk, valamint egy óriási portfóliónyi IP… de ha mindezek után érkezne egy vételi ajánlat ránk, az igazgatótanács természetesen minden érintett fél érdekében megvizsgálná azt” – mondta Guillemot.

Egy átlagos péntek reggel ez a megjegyzés sok vizet nem zavarna, akkor azonban, amikor a Ubisoftot is rendre betalálják munkahelyi abúzusokról szóló vádakkal, melyeket egy év távlatában sem tudtak megoldani, illetve a fenti felvásárlási-láz közepette már teljesen más kontextusba kerül.

Azt persze nem tudjuk, hogy mindez csupán egy ártatlan, minden konkrétumot nélkülöző állítás volt, vagy esetleg valaki már be is jelentkezett értük, mindenesetre nem okozna meglepetést, ha mondjuk a Sony előállna egy Ubisoft felvásárlás ötletével. Azért inkább a Sony, mivel a Microsoft nem valószínű, hogy a hatóságok vizsgálata közepette egy újabb nagyágyút vásárolna meg, ellenben a Sony-val, akik az Acti-Blizz miatt lépéskényszerbe kerültek.

Az eseményen azt is elmondták, hogy a vállalat tulajdonában lévő címek sosem voltak még ilyen értékesek, illetve, hogy az Assassin’s Creed Valhalla – a sorozatban először – összesen 1 milliárd dolláros bevételt termelt, az R6: Siege 10 millió játékossal bővült, de remekül teljesített az Extraction és a Far Cry 6 is.

via – Gamesindustry.biz

Ingyen PS5 cheat: Íme az eddigi összes kód és válasz a Sony kódkereső játékához

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×