A Facebook 35 éves vezető beosztású munkatársa azzal védekezett, hogy csak flörtölt a kisfiúval, és annak ellenére sem akart vele szexuális kapcsolatba kerülni, hogy megbeszélt vele egy találkozót egy hotelben.

A PCI Predator Catchers Indianapolis nevű pedofilvadász YouTube-csatorna legújabb „sztárja” nem más volt, mint Jeren Andrew Miles, aki a Facebook közösségi médiaóriás anyavállalatának, a Meta globális közösségfejlesztésért felelős menedzsere… volt.

A vállalat ugyanis azonnali hatállyal megszüntette a vezető beosztású Miles munkaviszonyát, miután elterjedt az interneten az a kétórás videó, amelyben töredelmesen bevallja, hogy szexuális célzatú kommunikációt folytatott egy 13 éves fiúval, akinek intim képeket is küldött. A férfit is így csalták lépre, ugyanis a fiú nevében egy találkozót szerveztek a a Le Meridien Columbus Hotelban, ahol a pedofilvadászok megtalálták.

A felvétel a videómegosztó platformon túl is nagyon gyorsan elterjedt, ezért a Meta is hamar reagált a hírre a TechCrunch-nak, bár a szerkesztőt próbálták lebeszélni a cikk megírásáról. A PCI gyermekvédelmi csapata minden birtokukban lévő információt, dokumentumot és felvételt átadott a rendőrségnek, egyelőre viszont nem tudni, hogy milyen következménye lesz az ügynek, hiszen még az is lehet, hogy a pedofilvadászokat is megbüntetik.

 

Jaren A. Miles pedofil-botránya egyáltalán nem jókor robbant ki, a Facebookot ugyanis rendre azzal vádolják, hogy szándékosan van rossz hatással a fiatalok mentális egészségére, és nem fordít elegendő figyelmet a gyermekek védelemre sem, akik a Meta plaformjain különösen kitettek a különféle zaklatásoknak.

Többek között ez és az ehhez hasonló botrányok voltak az okai annak, hogy Mark Zuckerberg megváltoztatta a médiabirodalom anyacégének nevét Facebookról Metára. A vállalatot érő botrányok azonban a csellel nem szűntek meg létezni, amelyet jól mutat az is, hogy a közösségi oldal 18 éves történetében először idén februárban veszített a felhasználók számából.

Megerőszakoltak egy nőt a Facebook épp csak elinduló Metaverzumában

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×