Mark Zuckerberg szerint az a probléma, hogy a fiatalok inkább az éppen trendi riválist válasszák ahelyett, hogy a Facebookot nyomkodnák.

A közösségi médiabirodalom 18 éves fennállása óta nem fordult még elő olyan, hogy csökkent volna a Facebook napi aktív felhasználóinak (NAF) a száma, most azonban ez az idő is elérkezettnek látszik.

A Facebookról átkeresztelt Meta Networks szerint 2021. október eleje és december vége közötti időszakban 1,929 milliárdra csökkent a NAF száma, ami az előző időszakban még 1,930 milliárdot mutatott – írta a BBC. Ez így leírva talán nem tűnik olyan soknak, pedig napi 1 millió emberről van szó. Ilyen csökkenés pedig 2004 óta nem történt, hiszen az egyetemi alapítás óta folyamatosan növekvő tendenciát mutatott a közösségi oldal.

Sőt, ha ez éppen nem volna elég Mark Zuckerbergnek, a Meta részvényei is zuhantak, méghozzá nem kevés 20 százalékot, ami 200 milliárd dollárt radírozott le a cég tőzsdei értékéből. „Szerencséjére” viszont nemcsak a Facebook könyvelhetett el értékvesztést, hanem a Twitter, a Snapchat és a Pinterest is megsínylette az elmúlt időszakot.

Zuckerberg szerint ennek oka a fiatalok érdeklődésének változása, ami miatt inkább használják a rivális közösségi alkalmazásokat, mint a Facebookot – vagy bármelyik másik régebb óta létező oldalt. Itt félreértelmezhetetlenül a TikTokra utalt, amely az elmúlt egy-másfél évben a világ egyik legnagyobb közösségi oldalává vált, és amivel hiába próbálja felvenni a versenyt a Facebookon és az Instagramon.

Ennek talán az lehet az oka, hogy a Meta nem újszerű ötletekkel, hanem a TikTokról átvett funkciókkal próbál versenyezni, amellyel nemcsak az újdonság varázsát nem képesek elkapni, de a kínai zenés-videós oldalon szocializálódott (és sok-sok pénzt kereső) fiatalokat is képtelenek megszólítani.

Emiatt lehet az is, hogy Zuckerbergék a sokat szajkózott metaverzumban látják a jövőt, aminek fejlesztésébe hajlandóak dollármilliárdokat ölni. Aztán vagy bejön, vagy nem.

Megerőszakoltak egy nőt a Facebook épp csak elinduló Metaverzumában

 

https://leet.hu/streamplify

×