Így mondjuk soha senki nem fog végigjátszani egy játékot, a kreativitás mindenesetre elismerésre méltó.

Nem vagy igazi gamer, ha még sosem Doomoztál kenyérpirítón! – mondhatják ezt azok a modderek, akik valamiért hagyományt teremtettek a játékok különféle, a videojátékozáshoz a legkevésbé sem kapcsolódó eszközökre portolásával.

Volt már itt minden: Doom egy okoshűtőn, Doom egy terhességi teszten, Doom egy holo-képkereten, Doom egy Twitter-posztban, Doom egy drón irányítón, Doom egy fényképezőn, Doom egy mekis gépen és így tovább reggelig. Olyan azonban még nem volt, hogy valaki teszem azt elindítsa a Halo Infinite-t egy eBook-olvasón, hogy aztán Master Chiefre ráunva GTA-zzon rajta. Legalábbis eddig.

Egy Achilleswing nevű Redditező ugyanis bemutatta, hogyan lehet elindítani bizonyos játékokat a nem túl 4K-s E-Ink képernyőn. A trükk egyébként roppant egyszerű volt. Először is vett egy nagyon olcsó Onyx Boox Nova Prót, ami egy Andoid-alapú elektronikus könyvolvasó, amire némi menüs varázslat után képes volt letölteni a Google Play Store-t.

Ezután tulajdonképpen annyi dolga volt a hősünknek, hogy letöltse a játszani kívánt játékokat, így került az eBookra az Egri Csillagok helyett a GTA 3, a Star Wars: Knights of the Old Republic, illetve az Xbox Game Pass alkalmazás révén a Halo Infinite.

Csodát persze senki ne várjon, hiszen az eszközt nem játékra tervezték, vagyis sem színek megjelenítésére, sem pedig magas képkocka számra nem képes. Mindenesetre Achilleswing kreativitása, ötletessége elismerést érdemel, elvégre nekünk még nem jutott eszünkbe eBookon videojátékozni. Igaz, ezután sem fogunk erre vetemedni.

Halo Infinite from einkgames

GTA III from einkgames

Star Wars: Knights of the Old Republic from einkgames

A modder egyébként létrehozott egy eBook játékportolással foglalkozó subredditet is, így a fentieken túl egy marok másik címet is példáz, illetve kigyűjtötte az összes kompatibilis játékot, ha valakinek esetleg kedve támadna hozzá.

via – TechRadar

Halott majmok tetemein át vezet Elon Musk útja a Neuralink agyimplantátumához

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×