Az ID Software szelleme 2021-ben is kísért.

A Doom idestova 28 éve érkezett meg, egyenesen az ID Software műhelyéből. Az elmúlt időszakban egy egész műfaj épült a Doom hagyatékán, ám az eredeti játék sem veszett el a múlt homályában. Olyannyira nem, hogy egyesek valóságos sportot építettek abból, hogy milyen eszközökön is lehet futtatni a Doomot. Ezúttal egy Canon DSLR fényképezőn sikerült ismét feleleveníteni a Doom adta izgalmakat, a készítő erről redditen számolt be részletesen:

managed to run doom on camera
byu/turtius initrunsdoom

Az 1993-as játék hiba nélkül futott a Canon EOS 200D modelljén, persze azt nem mondjuk, hogy ez adja a legteljesebb játékélményt, hiszen az fps számláló nem igazán tündökölt, de nem is egy konzol hardvere állt készenlétben.

A jópofa vállalkozás egyébként nem az első hasonló, korábban ugyanis egy 1998-as Kodak DC290 Zoom fényképezőn is hiba nélkül futtatták az ID Software klasszikus fps-ét. A legextrémebb futtatási kísérlet díját mégsem a fényképezők nyerték, hiszen krumplikon, számológépen, illetve egy terhességi teszten is láthattuk már Doomguy legelső kalandjait.

https://leet.hu/termek/kingston-hyperx-cloud-ii-wireless/

×