Nem csak a csillagok szerencsés együttállásának köszönhető, hogy a Facebookot már az NVIDIA is leelőzi a vállalatok piaci értékének nem létező versenyében.

Ahhoz, hogy az NVIDIA a világ 8. legértékesebb vállalata (Amerikában a 7.) legyen keményen beelőzve a Facebookból Metává avanzsálódott médiabirodalmat az is kellett, hogy Mark Zuckerberg cége brutális értékvesztést szenvedjen.

A napokban ugyanis arról lehetett olvasni, hogy a piacvezető közösségi portál története során először veszített felhasználókat, majd hogy megfenyegette az EU-t, ami az amúgy is botrányok övezte cégnek nem tett túlságosan jót. Úgy bezuhant az árfolyam, amit még Hans Gruber is elirigyelne, ellenben a befektetőkkel – na meg Zuckerberggel, aki még a világ 10 leggazdagabb emberei közül is kicsúszott. A Facebook piaci értéke így 615,70 milliárd dolláron áll.

Mindeközben az NVIDIA háza táján is alakul a helyzet, hiszen az is a napokban derült ki, hogy elállnak az ARM felvásárlásától. Persze nem saját belátásból, hanem sokkal inkább az üzlet körül szimatoló hatóságok heves fejcsóválása miatt, bár a lényegen nem változtat sokat.

A dolog viszont szinte semmilyen hatással nem volt a vállalat piaci kapitalizációjára, ugyanis egy minimális mozgást követően pontosan oda mozgott az árfolyam, ahol előtte volt. Ez dollárban számolva 657,06 milliárd zöldhasút jelent, ami komoly növekedés az előző időszakhoz képest.

Az NVIDIA eredménye pedig egészen elképesztő, tekintve, hogy a Meta nemcsak a még mindig milliárdokat mozgató Facebookból, hanem számos más mellett az Instagram és a WhatsApp alkalmazásokból is áll, melyekkel szintén több millió embert érnek el az egész világon.

Ezzel szemben az NVIDIA jóformán csak a videokártyáival tehet szert óriási profitra, amelyek gyártását még a chiphiány is hátráltatja. Most mégis úgy tűnik, hogy emiatt nemhogy csökkennének a számaik, de extrém módon még növekednek is, ami úgy tűnik elég volt ahhoz, hogy leelőzzék a világ legnagyobb online médiabirodalmát.

via – PC Gamer, CNBC

Félelmetesen látványos videón Elon Musk zuhanó és elégő műholdjai

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×