A Facebook tulajdonosának, a Meta Platforms-nak tőzsdei értéke több mint 230 milliárd dollárral (169 milliárd font) esett vissza csütörtökön.

Érdekes helyzetbe került a napokban a Meta, a Facebook tulajdonosa. Első körben mi is beszámoltunk arról, hogy a Facebook napi aktív felhasználószáma a platform 18 éves története során először csökkent, ráadásul a részvények nagyon gyorsan zuhanni kezdtek. A részvények 26,4 százalékot estek, az eredmények pedig nagy csalódást jelentenek a befektetőknek.

A Metaverzumban történt erőszak-botrány sem tett jót az árfolyamoknak.

A Bloomberg Billionaires Index szerint a cég árfolyamának csökkenése miatt Mark Zuckerberg vezérigazgató nettó vagyona 31 milliárd dollárral csökkent. Zuckerberg személyes vagyonának csökkenése megegyezik Észtország éves GDP-jével. Becsült nettó vagyona még ez után is csaknem 90 milliárd dollárra becsülhető, tehát még mindig a világ egyik leggazdagabb embere.

Mindezt azután történt, hogy a Meta felfedte, hogy a Facebook napi felhasználóinak száma 1,929 milliárddal csökkent a december végéig tartó három hónap alatt. Ez volt az első alkalom, hogy a világ legnagyobb közösségi hálózatán az aktivitás mértéke megfordult. Sokan a rivális platformokra térnek át inkább, mint a TikTok és a Youtube.

A Meta különféle problémák örvényével néz szembe

Tavaly az Apple bevezette az App Tracking Transparency-t, ami lehetővé teszi az emberek számára, hogy eldöntsék, szeretnének-e, hogy nyomon kövessék őket az interneten olyan cégek, mint például a Meta, akik aztán eladhatják ezeket az információkat a hirdetőknek. Ez komoly problémát jelent a Facebook számára, mivel az, hogy információkat szerezzen rólad és eladja azt a hirdetőknek, pontosan az, amivel pénzt keres. A negyedéves reklámbevétel részben emiatt csökkent. A Meta riválisai, mint a TikTok, szintén nagy számban vonzzák a fiatalabbakat.

Metaverzum

Mark Zuckerberg elkötelezte magát amellett, hogy több tízmilliárd dollárt költ a Metaverse projektre, bár kevés bizonyíték van arra, hogy az emberek valóban a virtuális valóságban szeretnék élni az életüket.

Közben a napokban megjelent a botrány arról, hogy egy őt megerőszakoltak, nem sokkal azután, hogy belépett a virtuális valóságba. A Meta részvényárfolyam-zuhanása más közösségi médiaplatformot is érintett: Twitter, Snap és Pinterest.

Ne hagyd ki a Metaverzumról  szóló cikkünket sem:

Megerőszakoltak egy nőt a Facebook épp csak elinduló Metaverzumában

 

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=product

×