A Meta európai ágazatának vezetője egyértelműen kijelentette, hogy soha egy percig sem fenyegették meg az EU döntéshozóit.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy különböző sajtóértesülések szerint a Facebook és az Instagram mögött álló Meta azzal fenyegetőzik, hogy kivonul az európai piacról, a számára kedvezőtlen, a felhasználók adatainak tárolását és felhasználását korlátozó GDPR miatt.

Persze lehetett sejteni, hogy ha igaz is a dolog csupán egy méretes blöffről van szó, hiszen a közösségi médiaóriás nemcsak óriási piactól, hanem brutális bevételektől is elesne. Emellett pedig jókora teret is engedne a konkurenciáknak, akik kihasználva a hirtelen keletkezett igényt, simán a Facebook helyére törnének. Ezt pedig Mark Zuckerberg nagyon nem szeretné.

Mint a vállalat európai térségét vezető Markus Reinich legújabb pontosító blogbejegyzéséből kiderül erről szó sincsen, és soha nem is volt, az egész valószínűleg egy szerencsétlen félreértés lehetett. A Meta nem tervezte sem fenyegetni az EU döntéshozóit, sem pedig kivonulni a piacról, mindazonáltal elismeri, hogy a GDPR jelentősen megnehezíti a közösségi oldalak működését.

A vállalat azért is kényszerült erre a furcsa tűzoltásra, mert az ügyben számos politikus is megszólalt, akik egymást erősítve elmondták, hogy az EU-t nem fenyegetheti csak úgy Zuckerberg, arról nem is beszélve, hogy tökéletesen meglenne az Unió a Facebook és az Instagram nélkül is, sőt.

Szóval a Facebook és az Instagram is maradnak a helyükön, és nem túl valószínű, hogy ez egyhamar megváltozik.

Budapest Go: Végre egy olyan BKK alkalmazás jön, ami mindenre is használható

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×