Közlekedj bármivel: busszal, trolival, villamossal, metróval, hévvel vagy biciklivel, a Budapest Gónak nagyon fogsz örülni. Nemcsak pestieknek!

A budapestieket már nagyon régóta szédítik egy olyan tömegközlekedési alkalmazás ideájával, amelyet mindenre is használhatnak majd, ezidáig azonban valamiért mindig zsákutcának bizonyultak a fejlesztések. Most azonban minden megváltozik, ugyanis jön a Budapest Go, ami mindent is tudni fog, amit egy modern és használható tömegközlekedési alkalmazásnak tudnia kell.

A mai napon bejelentett Budapest Go nemcsak, hogy teljesen nyugdíjazza a megfáradt BKK Futárt, de egy csomó időszerű újdonságot is magával hoz. Az egyik az elektronikus-jegyértékesítés, amely keretein belül bérleteket és különböző jegyeket lehet vásárolni néhány érintéssel, sőt, az agglomerációban is használható lesz helyi, helyközi és távolsági jegyek váltására.

Mindezen túl a MOL Bubi is elérhető lesz belőle, vagyis a közösségi biciklizést is innen fogjuk tudni intézni. 

Az érvényesítés változatlan módon QR-kóddal, mozgó gifes beolvasással történik, amely megkönnyítése érdekében a vásárolt jegyeket-bérleteket widgetekként kirakhatjuk a telefon kezdőképernyőjére. Így nem kell külön belépni az appba, kikeresni a jegyeket, hanem szimplán csak feloldjuk a mobilt és szaladunk is tova.

Sőt, a meghatározott időre szóló jegyek és bérletekhez értesítést is rendelhetünk, ami jó előre figyelmeztet minket a lejártukra. Hasznos lesz, hogy ha a bérlet megújításával külön nem akarunk bajlódni, automatikus vásárlást is beállíthatunk hozzá, pont mint egy előfizetés esetében is.

Mivel a BKK Futár is átköltözik, a Budapest Go útvonaltervezésre is több mint tökéletes lesz. Itt a megszokott busz, troli, villamos, metró, hév és hajó mellett biciklis útvonalakat is böngészhetünk majd, méghozzá Bubis segítséggel. Ha mindig ugyanott közlekedünk, akkor azt az útvonalat beállíthatjuk kedvencnek, sőt, ezen belül még a megállókat is, így élőben látjuk, hogy mikor érkeznek az adott járatok.

A Futár mellett a BKK Infó bekerül a Góba, ami azt jelenti, hogy minden forgalmi változást láthatunk, és az útvonaltervezést is ahhoz tudjuk igazítani. Ha pedig a kedvencnek beállított szakaszokat érinti bármilyen változás, akkor arról külön push-értesítést is kapunk.

Ezek mellett a kinézet is fontos tényező, de bátran jelenthetjük, hogy ezen a téren sem érheti panasz a ház elejét. A Budapest Go modern, letisztult, átlátható és egyszerű használni. A legjobb hír pedig, hogy

néhány napon belül élesedik, vagyis nagy eséllyel már ezen a héten tölthető lesz az App Store és a Google Play Store felületeiről.

 

via – HWSW, HVG

Örülhetünk! – Néhány régebbi TV-n is elérhető lesz az HBO Max

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×