Hosszú idő után végre azt is megnézhetjük, hogyan fut a régi PlayStation 4 alapgépeken a Horizon: Forbidden West.

Alig egy hétre vagyunk már csak a Horizon: Forbidden West megjelenésétől, ami túlzás nélkül az utóbbi időszak egyik, ha nem a legvárományosabb PlayStation-exkluzív címe.

Aloy kalandjának folytatását bizony nagyon sokan várják a világon, ami azért is lehet érdekes, mert a Sony az eredeti terveik szerint csak az újgenerációs PS5-re tervezte kiadni. Aztán beütött a globális chiphiány, amit megfejelt egy koronavírus-járvány, ezért úgy döntöttek, hogy talán mégis elbír még néhány játékot a régi hardver.

Ezt később a Horizon egyik fejlesztője is elismerte, aki szerint sosem volt különösebb technikai korlátja annak, hogy a Forbidden West PS4-re is megjelenhessen. Mindez persze tök jól is hangzik, csak a bemutatókat nyilvánvaló okokból a lehető legerősebb gépeken ejtették meg, melyeket látva azért lehettek félelmeink az előző generációs teljesítménnyel kapcsolatban.

Aztán néhány nappal ezelőtt végre azt is láthattuk, hogyan fut a játék PS4 Prón, ami sokaknak elég megnyugtató erővel bírt, de a sima/slim PS4-es játékosok millióinak azért még maradtak megválaszolatlan kérdéseik. A Sony ugyanis eddig látványosan, már-már Cyberpunk-szerűen kerülte a régi alapgépeken történő demózást, ami persze lehet egy marketinges döntés is, de attól még sokak számára lehet riasztó.

Most azonban a Sony szeretne minden kétséget eloszlatni, és egy roppant rövid játékmenet videóban mutatja meg, miként teljesít a Forbidden West egy régi PS4-en.

A videó midössze 20 másodperces, és talán az eddigi legunalmasabb demó, amit láthattunk, mindenesetre magunk is meggyőződhetünk róla, hogy tökéletesen el fog indulni az alapgépeken is. első blikkre pedig sok különbséget nem is nagyon látunk a PS4 Prós verzióhoz képest, bár az borítékolható, hogy felbontásban messze elmarad tőle. A többit meg majd meglátjuk…

A Horizon: Forbidden West február 18-án jelenik meg PlayStation 4 és PlayStation 5 konzolokra.

 

Így spórolhatsz több ezer forintot a Horizon: Forbidden Westen PS5-ön

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×